Επιμνημοσυνη δεηση για τους πεσοντες αστυνομικους

Παναγιώτης Χατζηδημητρίου «Η πολιτεία ακόμη δε έχει αναγνωρίσει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του Αστυνομικού»

Την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών τέλεσαν το Ψυχοσάββατο 10 Φεβρουαρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης και τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Ροδόπης «Η Αγία Ειρήνη».
 
Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Α.Μ.Θ. Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Μενεξιδης, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Τζουβάνας,  οι Διοικητές όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δ.Α. Ροδόπης, ο Διοικητής του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής και Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Μουρτίδης, ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Βουζουκίδης, Στρατιωτικές – Πυροσβεστικές Αρχές, Πρόεδροι Σωματείων εργαζομένων και συλλόγων Νομού Ροδόπης, αστυνομικοί εν ενεργεία και συνταξιούχοι καθώς και πολίτες.
 
Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι απόθεσαν τριαντάφυλλα, στο μνημείο πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών, σε ένδειξη σεβασμού της θυσίας τους και της μνήμης τους και ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου.
 
Την επιμνημόσυνη δέηση, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. 

«Από το 1984 έως σήμερα το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, θρήνησε 130 νεκρούς αστυνομικούς» 

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Παναγιώτης Χατζηδημητρίου, αφού ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή και τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη των πεσόντων αστυνομικών σημείωσε πως «δυστυχώς, κάθε χρόνο ο κατάλογος των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αστυνομικών μεγαλώνει».
 
«Από το 1984 έως σήμερα το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, θρήνησε 130 νεκρούς αστυνομικούς που χωρίς δεύτερη σκέψη θυσίασαν την ζωής τους, πιστοί στο καθήκον τους» συμπλήρωσε για να αντιτείνει πως  «δυστυχώς αυτό δείχνει να αφήνει παγερά αδιάφορη την Πολιτεία, αφού ακόμα και σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στην αυτονόητη υποχρέωσή της να αναγνωρίσει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του Αστυνομικού που με κίνδυνο ζωής υπηρετεί  την ασφάλεια και προστασία των Ελλήνων πολιτών».
 
«Εμείς όμως δεν μπορούμε» συνέχισε, «δεν πρέπει και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα αδέλφια μας που χάσαμε. Όλοι μαζί ενωμένοι, κοινωνία και Αστυνομία, τιμούμε τους ήρωές μας, που υπηρετώντας επάξια το καθήκον τους χωρίς δεύτερη σκέψη θυσίασαν απλόχερα το θείο δώρο της ζωής, αφήνοντας αναπλήρωτο το κενό στις οικογένειές τους».
 
«Η παρουσία εκπροσώπων της κοινωνίας και συμπολιτών μας, αποτελεί για εμάς ύψιστη τιμή και σηματοδοτεί την αναγνώριση της προσφοράς του Έλληνα αστυνομικού στην κοινωνία» κατέληξε ο ίδιος. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.