Επιμενει στα προγραμματα μαζικου αθλητισμου ο Δημος Κομοτηνης

Εδώ και δύο χρόνια χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου τα προγράμματα «Αθλητισμός για όλους» για τους δημότες της Κομοτηνής όλων των ηλικιών

Με μια μικρή καθυστέρηση λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών επέστρεψαν και φέτος τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής με τίτλο «Αθλητισμός για όλους».

Ο Δήμος Κομοτηνής είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις Δήμων που παρά τη διακοπή της σχετικής χρηματοδότησης από την κεντρική πολιτεία συνεχίζει την αδιάλειπτη λειτουργία των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού για περισσότερα από 30 χρόνια, προσφέροντας την δυνατότητα άθλησης δωρεάν σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς τα προγράμματα αφορούν τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες και άτομα τρίτης ηλικίας, καθώς και σε ΑμεΑ, σε άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις, ενώ και φέτος προγράμματα πραγματοποιούνται και στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κομοτηνής.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί έως και τις 10 Ιουλίου του τρέχοντος έτος με προγράμματα αερόμπικ, κολύμβησης, πιλάτες, γυμναστικής, άσκηση στο νερό, μπάσκετ κ.α.

Στο πρόγραμμα εργάζονται φέτος 10 συνολικά γυμναστές που απασχολούνται όπως εξήγησε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ.Νατάσα Λιβεριάδου μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» 12 ώρες την εβδομάδα, προσφέροντας τη δυνατότητα της δωρεάν εκγύμνασης σε όλους.

Η κ.Λιβεριάδου υπογράμμισε την σημασία των προγραμμάτων τόσο για τους πολίτες που κάθε χρόνο δηλώνουν θερμή συμμετοχή, πολλοί εκ των οποίων «επιστρέφουν» κάθε χρόνο στο πρόγραμμα, αλλά και για τους επαγγελματίες γυμναστές στους οποίους προσφέρεται η δυνατότητα της απασχόλησης.  

Η ίδια κάλεσε τους ενδιαφερομένους να επικοινωνήσουν με τους γυμναστές και τα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ ώστε να ενημερωθούν για τα προγράμματα, τα οποία όπως υπενθύμισε δεν σταμάτησαν ούτε κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού που απλώς γίνονταν διαδικτυακά.

Τι ακολουθεί από άποψη διοργανώσεων

Ερωτηθείσα σε σχέση με τη δραστηριότητα της ΔΚΕΠΠΑΚ για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η ίδια αναφέρθηκε στο επικείμενο τριήμερο του “KOMon Party” αρχής γενομένης από την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, για να γνωστοποιήσει επίσης πως είναι όλα έτοιμα και για το φετινό Φεστιβάλ Κιθάρας που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20 με 22 Απριλίου, πριν την μεγάλη εορτή των Ελευθερίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.