Επικοινωνια ΠΑΣΥΠ με τον διοικητη του e-ΕΦΚΑ

Γ. Δημητριάδης: «Αξιοποιήστε τους 500 νέους επιστήμονες με εμπειρία στο κομμάτι των συντάξεων»

Χρ. Χάλαρης: «Μόνο στην  Αττική το πρόβλημα»

Στην επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων (ΠΑΣΥΠ) ανταποκρίθηκε ο Διοικητής του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης e-Ε.Φ.Κ.Α. κ. Χρήστο Χάλαρη, έχοντας επικοινωνία με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιώργο Δημητριάδη.

Από την πλευρά του συλλόγου ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΠ εξέθεσε προς τον κ. Χάλαρη μια σειρά από προτάσεις-λύσεις για το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, μια από αυτές ήταν και η άμεση αξιοποίηση των 500 νέων επιστημόνων με εμπειρία στο κομμάτι των συντάξεων. Όπως εξήγησε ο κ. Δημητριάδης προς τον πρόεδρο του e-ΕΦΚΑ, οι επιστήμονες αυτοί κάλυπταν καίριες θέσεις σε νευραλγικά πόστα, είχαν συναλλαγή με κοινό, διέθεταν κωδικούς πρόσβασης καθώς υπέγραφαν και εξέδιδαν συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Συνεπώς η πρόσληψη τους αποτελεί  μια συνθήκη “Win-Win” γιατί παράλληλα με την άμεση καταπολέμηση των εκκρεμών συντάξεων ταυτόχρονα μπορεί να καταπολεμηθεί και η ανεργία των νέων επιστημόνων αλλά και το φαινόμενο του brain drain.

Τόνισε δε, ότι το προσωπικό αυτό θα πρέπει να είναι έμπειρο, ικανό και καταρτισμένο για την ταχύτερη διεκπεραίωση των συνταξιοδοτικών αιτημάτων και λοιπών υποθέσεων. 

Ένα από τα  αιτήματα-προτάσεις  του Συλλόγου,  είναι και η άμεση διενέργεια ενός διαγωνισμού με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου (Σ.Ο.Χ.) μέσω ΑΣΕΠ για 500 θέσεις σε όλα τα Υποκαταστήματα και τις  Διευθύνσεις του e-Ε.Φ.Κ.Α..

Άλλη μια δραστική λύση για το πρόβλημα της υποστελέχωσης του φορέα είναι και η δημιουργία ‘δεξαμενής’ ανθρώπινου δυναμικού, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το λοιπό επικουρικό προσωπικό για την στελέχωση του ΕΣΥ.

Η απάντηση Χάλαρη

Από την πλευρά του ο Διοικητής του e-Ε.Φ.Κ.Α. κ. Χάλαρης απάντησε, σημειώνοντας πως το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων αφορά μόνο την περιοχή της Αττικής και όχι το σύνολο της ελληνικής Επικράτειας. Τόνισε δε ότι δεν υπάρχει θέμα εκκρεμών συντάξεων σε μεγάλο βαθμό.

Παράλληλα ανέφερε πως θα ζητήσει άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για πρόσληψη 100 ατόμων με σύμβαση έργου, με απαραίτητη προϋπόθεση την προϋπηρεσία τουλάχιστον 9 μηνών, όπως και για τις μόνιμες προσλήψεις. 

Ο κ. Χάλαρης είπε ακόμη πως θα αξιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τους 100 συνταξιούχους που επαναφέρει πίσω στα τμήματα των συντάξεων με σύμβαση έργου.

Τέλος, για το αίτημα του Συλλόγου σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για 500 θέσεις απάντησε ότι δεν είναι της αρμοδιότητάς του και ότι το ζήτημα αυτό θα το διευθετήσει σε συνεργασία με τον Υπουργό Εργασίας Κ.Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Π.Τσακλόγλου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.