Επικηδειος αποχαιρετισμος στην Ελενη (Νιτσα) Αντωνιαδου

Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη ΕΛΛΗΝΙΔΑ  μας Ελένη (Νίτσα) Αντωνιάδου. Έφυγε η Πρύτανις της Θρακικής Δημοσιογραφίας, η έμφορτη Αρετών και Ανθρώπινων Αξιών,  η κόρη του θρυλικού Απόστολου Αντωνιάδη που μπήκε στην Κομοτηνή την 14η Μαΐου 1920 με τον Απελευθερωτικό Στρατό ως Λοχαγός – Επιτελάρχης του Ελευθερωτή Στρατηγού Παπίκου Ζυμβρακάκη! Έφυγε η γυναίκα, η προεξάρχουσα σε πλούσια Αυτοδιοικητική – Εθνική – Πολιτιστική και Ανθρωπιστική δράση, ενδεικτικά όπως: 1) Επί 24 χρόνια υπηρέτησε την πόλη ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος, μάλιστα το 1986-1989 διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ως η πρώτη γυναίκα στο Αξίωμα! 2) Από το 1959, ανέλαβε την Δ/νση της αρχαιότερης εφημερίδας του πατέρα της «ΠΡΩΙΑ». Το 1958 είχε αναλάβει την Δ/νσης του Γραφείου Ειδήσεων που ίδρυσε η Ελένη Βλάχου στην Κομοτηνή με σύνδεση όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για την παροχή ειδήσεων. 3) Επί χρόνια υπήρξε Αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής – Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων του Γυμνασίου Θηλέων Κομοτηνής – Αντιπρόεδρος του Θεραπευτικού Χρονίων Παθήσεων Παίδων – Εθελόντρια Αδελφή του Ε.Ε.Σ. με συμμετοχή σε δύσκολες αποστολές για τη διάσωση ασθενών – Αντιπρόεδρος του Χριστιανικού Συλλόγου «Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» – Αντιπρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης Κομοτηνής – Αντιπρόεδρος του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής – Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου «Φίλων του Στρατού» – Ιδρυτικό Μέλος της ΧΕΝ Κομοτηνής – Μεγάλη δράση ανέπτυξε στον Σύλλογο Ηπειρωτών Ροδόπης, τον οποίο ίδρυσε ο πατέρας της την 14η Μαΐου 1926 ως Ηπειρώτης. Έλαβε μέρος σε πολλές εξορμήσεις σε Στρατ. Μονάδες Μεθοριακών Φυλακίων κ.λ.π.
 
Διακρίσεις: Το 1958 ο Ε.Ε.Σ.  την βράβευσε σε αναγνώριση των υπηρεσιών της στο κοινωνικό σύνολο. Το 1989 βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Δημοσιογραφική Ομοσπονδία για την προσφορά της στον τύπο της Θράκης. Το 1990 ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής την βράβευσε για τα 70 χρόνια κοινωφελούς έκδοσης της «ΠΡΩΙΑΣ». Το 2009 ο Δήμος Κομοτηνής την βράβευσε για την πολύχρονη προσφορά της στον Άνθρωπο. Το 2010 ο Δήμος Κομοτηνής την βράβευσε για την παραγωγική θητεία της ως προέδρου του Δ.Σ.

Καλό ταξίδι αξέχαστη Νίτσα. Ο Θεός να σε κατατάξει μεταξύ Αγγέλλων γιατί στη ζωή σου υπήρξες Άγγελος ευγενών πράξεων! Η Κομοτηνή, που τόσο αγάπησες να σε θυμάται!!
 

Με απερίγραπτη Αγάπη
Κων/νος Δώδος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.