Επιδοτουμενο προγραμμα καταρτισης σε βασικες δεξιοτητες χρησης υπολογιστων

Η Ακαδημία Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης έχει πιστοποιηθεί από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.) ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ. Ε. Κ) περιφερειακής εμβέλειας. Οι ποικίλες δράσεις και οι στοχευμένες παιδαγωγικές παρεμβάσεις του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης όπως και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ακαδημίας Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρέχουν τα εχέγγυα για μια επιτυχή παρουσία στο πεδίο της Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Στα υπερσύγχρονα εργαστήρια που βρίσκονται στο διατηρητέο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς με ιστορικό και αισθητικό ενδιαφέρον, στην καπναποθήκη «Π», η Ακαδημία Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στοχεύει στη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση των ανέργων προσφέροντας επιχορηγήσεις, με επιταγές κατάρτισης (training vouchers).

Ο στόχος των εργαστηρίων Βασικών Δεξιοτήτων Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών
Στόχος, η κατάρτιση και η πιστοποίηση ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης υπολογιστών, με σκοπό την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας, καθώς επίσης και η άρση του φαινομένου του «ψηφιακού χάσματος – αναλφαβητισμού» στον πληθυσμό των ωφελούμενων και η απόκτηση εκείνων των δεξιοτήτων από τους ωφελούμενους που θα τους καταστήσουν ικανούς να λειτουργήσουν στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται από την ταχεία εξέλιξη των νέων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών.

Οι δικαιούμενοι κατάρτισης

Η συγκεκριμένη δράση αφορά, ανέργους οι οποίοι θα καταρτιστούν στο αντικείμενο των Βασικών Δεξιοτήτων Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών και περιλαμβάνει την πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτώνται.
Η πιστοποίηση των γνώσεων που θα αποκτηθούν με τα προγράμματα κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με εξετάσεις από φορείς πιστοποίησης οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.