Επιδιορθωσεις στα πιο επικινδυνα οδικα σημεια στην ΠΕ Ροδοπης

Από το δρόμο προς τη Νυμφαία ξεκίνησαν οι εργασίες ύψους 2,9 εκ. ευρώ στους φθαρμένους δρόμους της Ροδόπης

Ξεκίνησαν την Τετάρτη 11 Μαΐου, οι ασφαλτικές εργασίες στο δρόμο που οδηγεί στο περιαστικό δάσος της Νυμφαίας, ο οποίος είχε σημαντικές φθορές και αποτελούσε πηγή παραπόνων για πολλούς συμπολίτες μας για χρόνια.

Ο δρόμος αποτελεί ένα σημαντικό σημείο για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ Νίκος Τσαλικίδης, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής και τη Νατάσσα Βαφειάδου, για αυτό και προσπάθησαν να το προγραμματίσουν και να το υλοποιήσουν το συντομότερο δυνατό.

Στο συγκεκριμένο σημείο, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αφενός, και το γεγονός ότι ο δρόμος έχει ένα ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς, και αφού κατάφεραν να συντονιστούν και να βρουν χρηματοδότηση για το έργο, ανέλαβε η Περιφέρεια ΑΜΘ να δώσει μια λύση και να πραγματοποιήσει την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στο περιαστικό δάσος της Νυμφαίας.

Το έργο, τόνισε, θα κάνει πιο ομαλή την μετάβαση στη Νυμφαία, σημείωσε, όμως πρέπει όλοι να φροντίσουν να το κρατήσουν καθαρό και να το σέβονται.

Τα κομμάτια που είχαν πολύ σοβαρό πρόβλημα από τη διασταύρωση μετά τα στρατόπεδα, μέχρι τα όρια του άλσους, ενώ μελετάται να γίνουν παρεμβάσεις και σε κομμάτι με σοβαρά προβλήματα στο δρόμο μετά το τουριστικό προς το οχυρό, ένα σημείο στο οποίο υπάρχουν επίσης ζητήματα αρμοδιότητας μιας και εμπλέκεται ο Ελληνικός Στρατός.

Αν δεν μπορέσουν για αυτό το λόγο να κάνουν μεγάλες παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο μέρος, θα τις εντάξουν στις εργασίες συντήρησης για το 2023, μιας και θα βοηθήσει και στην ανάδειξη του Οχυρού.

Επεμβάσεις 17 χιλιομέτρων στους δρόμους της Ροδόπης

Οι εργασίες στην Νυμφαία εντάσσονται στο ευρύτερο έργο συντήρησης και βελτίωση βατότητας στο δίκτυο οδικών υποδομών σε όλη τη Ροδόπη,

προϋπολογισμού 2,9 εκ. ευρώ.

Το συνολικό μήκος επεμβάσεων είναι περίπου 17χλμ ενώ η συνολική επιφάνεια είναι πάνω από 120.000 τ.μ. σε σημεία που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες, όπως στην ευρύτερη περιοχή Νέου Σιδηροχωρίου και συγκεκριμένα στις Επαρχιακές οδούς Κομοτηνή – Καλαμόκαστρο – Νέο Σιδηροχώρι – Νέα Αδριανή – Άγιοι Θεόδωροι και Νέο Σιδηροχώρι – Παγούρια – Λίμνη Μητρικού, στην Επαρχιακή οδό Γλυκονέρι – Μέση, στην επαρχιακή οδό Προφήτη Ηλία – Πλατανίτη, στην Επαρχιακή οδό Κομοτηνή – Τελωνείο Νυμφαίας, στην Επαρχιακή οδό Θρυλόριο – Βέννα – Κρωβύλη – Σ.Σ. Μέστης και στην Εθνική οδό, τμήμα Αρίσβη – Σάπες – Βέλκιο.

Το οδικό δίκτυο της Ροδόπης, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, χρειάζεται σοβαρή συντήρηση σε πολλά σημεία, για αυτό και ήδη έχουν υλοποιηθεί έργα ύψους 10 εκ. ευρώ, αντλώντας χρηματοδοτήσεις και από το ΕΣΠΑ.

Παρόλα αυτά δεν είναι αρκετά, και χρειάζονται συντηρήσεις και παρεμβάσεις σε παλιότερο δίκτυο, κάτι που κοστίζει περισσότερο, για αυτό και «προσπαθούμε να κρατήσουμε την σχέση οφέλους και οικονομίας, με έμφαση στην ασφάλεια, και στη συνέχεια στα υπόλοιπα» ανέφερε.

Οι ασφαλτοστρώσεις άλλωστε αποτελούν προτεραιότητα της διοίκησης από την αρχή της θητείας της, και ενώ καθυστέρησαν λόγω των συγκυριών, στόχος τους παραμένει να ανανεώσουν όλο το δίκτυο της Ροδόπης, μαζί με άλλες υποδομές κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο, και σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουν.

Ο κ. Τσαλικίδης έκανε και αυτός αναφορά στο θέμα των ανατιμήσεων των πρώτων υλών για τα έργα, που προς το παρόν δεν έχουν επηρεάσει τις υφιστάμενες συμβάσεις, όμως βλέπει ένα προβληματισμό από τους εργολάβους.

Για αυτό και τους απασχολούν οι ανατιμήσεις για τα έργα, κάτι το οποίο είναι πανελλαδικό φαινόμενο, και θα δουν τι προβλέψεις θα υπάρξουν από την κεντρική κυβέρνηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.