Επιδιορθωσεις και αναβαθμιση ζητουν για το σχολειο τους οι μαθητες του 4ου Γυμνασιου

Αντιπροσωπεία μαθητών στο Δήμο Κομοτηνής για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο

Αιτήματα για την επιδιόρθωση των βλαβών στο σχολείο τους, αλλά και για την αναβάθμισή του, κατέθεσαν στο Δημαρχείο Κομοτηνής οι εκπρόσωποι των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής την Παρασκευή, ελπίζοντας να βρουν ευήκοα ώτα.

Οι μαθητές συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού κ. Δημήτρη Καρασταύρου, με την συνάντηση, σύμφωνα με τον ίδιο, να γίνεται σε πολύ θετικό κλίμα. «Οι  μαθητές έδειξαν ότι ξέρουν τι θέλουν, και επέδειξαν σημαντική ωριμότητα και τόλμη στην διεκδίκηση αυτών που χρειάζεται να γίνουν, σε θέματα που αφορούν τις υπηρεσίες του Δήμου» σημείωσε ο κ. Καρασταύρου.

Ανάμεσα στα αιτήματα που κατατέθηκαν και ο κ. Καρασταύρου δεσμεύτηκε πως θα μελετήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και η σχολική επιτροπή, ήταν η επιδιόρθωση βρυσών στο προαύλιο του σχολείου, η βελτίωση των WC, με αντικατάσταση λεκανών, νιπτήρων και μπαταριών, αλλά και η τοποθέτηση κλειδαριών και πόμολων στις τουαλέτες.

Επίσης ζήτησαν να ελεγχθούν όλα τα θερμαντικά σώματα, ενώ σύμφωνα με τους μαθητές χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις όπως η επιδιόρθωση κουρτινών σε συγκεκριμένες αίθουσες, βάψιμο σε εσωτερικά τμήματα του κτιρίου, τοποθέτηση κρεμαστρών σε όλα τα τμήματα αλλά και μεγαλύτερη διάθεση καθαριστικών για την καθαριότητα των τάξεων.

Το μόνο για το οποίο ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει, είναι το αίτημα για ισάξια και ισάριθμα ηλεκτρονικά είδη (όπως υπολογιστές και προτζέκτορες) σε όλα τα τμήματα, γιατί υπάρχει ήδη προγραμματισμένη προμήθεια μέσω του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Καρασταύρου, ο Δήμος είχε έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να προχωρήσει μέσω προγράμματος στην προμήθεια ηλεκτρονικών ειδών για τα σχολεία. Όμως τελικά δεν προχώρησαν, γιατί το Υπουργείο τους ενημέρωσε πως η προμήθεια θα γίνει από το Υπουργείο Παιδείας, για όλη την χώρα, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, που περιμένουν να προχωρήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όσο για τα υπόλοιπα αιτήματα, αυτά θα ληφθούν υπόψη και θα προωθηθούν στις υπηρεσίες που πρέπει, από την Σχολική Επιτροπή και την Τεχνική Υπηρεσία μέχρι την ΔΕΥΑΚ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.