Επιδειξη βασικων γνωσεων πρωτων βοηθειων απο το ΕΚΑΒ

Επίδειξη στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στο πλαίσιο της «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.- Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!»

Στην Κομοτηνή έκανε στάση το πρωί της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου ομάδα του παραρτήματος ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης, που καλύπτει όλη τη Θράκη πραγματοποιώντας παρέμβαση εκπαίδευσης και πρόληψης στην κεντρική πλατεία.

Η εκπαίδευση αφορούσε την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι πολίτες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας την κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Η δράση έλαβε χώρα με αφορμή την Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης που διοργανώνει το ΕΚΑΒ, ως αποκλειστικός Δημόσιος φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, με κεντρικό μήνυμα «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.- Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!».

Όπως τόνισε ο εκπαιδευτής κ. Παναγιώτης Τσατσακούλιας, η «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης» έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ενώ στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών, αλλά και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.

Κάθε λεπτό είναι κρίσιμο για την ζωή του ασθενούς, τόνισε εξηγώντας πως αρκετοί συμπολίτες μας φαίνεται να το έχουν συνειδητοποιήσει, και εκδηλώνουν σημαντικό ενδιαφέρον για τις διασώσεις, δείχνουν ένα ωραίο ζήλο, θέλουν να μάθουν και να εκπαιδευτούν. Άλλωστε το ΕΚΑΒ κάνει κατά διαστήματα εκπαιδεύσεις πρώτων βοηθειών είτε σε φορείς είτε και σε πολίτες, που επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν ένα συνάνθρωπο τους μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.