Επιδειξη ΚΑΡΠΑ απο το ΕΚΑΒ στην Κεντρικη Πλατεια Κομοτηνης

Στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς»

Εκπαιδευτική εκδήλωση πραγματοποιήσαν τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, παρά την δυσκολία της ημέρας καιρικά, στελέχη του ΕΚΑΒ στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς».

Έτσι ο Νάσος Ναλμπάντης και η Βίλη Κουλουρίδου, από το ΕΚΑΒ Θράκης, μαζί με τέσσερις εκπαιδευόμενους από το ΙΕΚ ΕΚΑΒ που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση και συμμετείχαν εθελοντικά, πραγματοποίησαν επίδειξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή(CPR/AED).

Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, μιας και το ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς» στις 16 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την πληροφόρηση, την εκπαίδευση αλλά και την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την εξέχουσα σημασία της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) αλλά και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή(CPR/AED),για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας και την επιβίωση των θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται επιδείξεις στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (όπου υπάρχει) σε συνδυασμό με πρακτικές ασκήσεις σε σταθμούς δεξιοτήτων με τη χρήση προπλασμάτων και εκπαιδευτικών Απινιδωτών.

Παράλληλα, ενημέρωσαν τους πολίτες τόσο για την αναγκαιότητα των βασικών γνώσεων κατά την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων όσο και για τον ρόλο, τη λειτουργία αλλά και τον ευρύτερο τρόπο της πανελλαδικής δραστηριοποίησης του ΕΚΑΒ ως του μοναδικού επίσημου φορέα παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Η ανταπόκριση του κοινού σε αυτές τις εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, είναι πάντα πολύ θετική, τόνισε ο κ. Ναλμπάντης, και πάντα ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για αυτές τις διαδικασίες που σώζουν ζωές.

Παράλληλα εκφράζουν και την προθυμία να εκπαιδευτούν επάνω σε αυτές, κάτι που κάνει το ΕΚΑΒ εντελώς δωρεάν. Έτσι όλο το χρόνο, αλλά και στην εκδήλωση της Δευτέρας, οι πολίτες μπορούν να κάνουν αίτηση, και όταν συγκεντρώνεται ικανός αριθμός αιτούντων, τότε γίνονται οι δωρεάν εκπαιδεύσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.