Επιδειξη διασωσης απο ανεμογεννητρια πραγματοποιησε η ΕΜΑΚ στον Κεχρο

Παρουσία του Πρέσβη της ΛΔ Κίνας, του Διευθύνοντα Συμβούλου της China Energy και του Περιφερειάρχη

Επίδειξη διάσωσης από ανεμογεννήτρια πραγματοποίησε η ΕΜΑΚ στο αιολικό πάρκο Γραμματικάκι Κέχρου. Η επίδειξη διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της China Energy, κατόπιν δωρεάς εξοπλισμού προς την 4η ΕΜΑΚ.

Την επίδειξη παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, Xiao Junzheng, και ο αναπληρωτής Διευθύνοντας Σύμβουλος της China Energy, Zhang Daiyue, τους οποίους υποδέχθηκε και καλωσόρισε στην ορεινή Ροδόπη, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Μέτιος επεσήμανε ότι «τα τελευταία χρόνια, η γεωπολιτική αναβάθμιση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον τομέα της ενέργειας είναι συνεχής και πως πέρα από τις επενδύσεις στο φυσικό αέριο, στοχεύουμε και σε επενδύσεις στις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας όπως η αιολική». Υπογράμμισα δε ότι «είμαστε ανοιχτοί σε επενδύσεις που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και που λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αξίζει της στήριξης όλων μας. Η δε επίδειξη διάσωσης ήταν εντυπωσιακά άρτια και απέδειξε για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας της ΕΜΑΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της επίδειξης ο κ. Μέτιος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα στην οποία συζητήθηκαν θέματα επενδύσεων, επιχειρηματικότητας και τουρισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.