Επιδειξη απεγκλωβισμου θυματος τροχαιου αυριο στην Κεντρικη Πλατεια

Από το Σώμα Εθελοντών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ερυθρού Σταυρού

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αύριο, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:30 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει επίδειξη απεγκλωβισμού θύματος τροχαίου ατυχήματος  και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή.
 
Αφορμή για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης υπήρξε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016.
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών  θα εστιάσει στις ενέργειες που θα πρέπει να προβεί ο πολίτης όταν βρεθεί ως αυτόπτης μάρτυρας σε τροχαίο ατύχημα καθώς και θα παρουσιάσει  τις άμεσες ενέργειες/διάσωση για τη διασφάλιση της Σκηνής του Ατυχήματος, των παρευρισκόμενων και τέλος του θύματος ή των θυμάτων.
 
Με το πέρας της επίδειξης θα ακολουθήσει πρακτική εξάσκηση από πολίτες Καρδιοαναπνευστικής  Αναζωογόνησης σε εκπαιδευτικά προπλάσματα και με χρήση εκπαιδευτικού Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.