Επιχειρηση καθαρισμου των βουλωμενων φρεατιων

Επί ποδός η ΔΕΥΑΚ και η Υπηρεσία Καθαριότητας μετά τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές

Την εμφάνισή τους στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής έκαναν χθες το πρωί τα συνεργία της ΔΕΥΑΚ και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που βρίσκονται επί ποδός αυτήν την περίοδο, για να προλάβουν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα, μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις, εξαιτίας της ύπαρξης βουλωμένων φρεατίων. Οι πρώτες βροχές του φετινού φθινοπώρου επιτάχυναν σημαντικά την πτώση των ξερών φύλλων από τα δέντρα, που παραδοσιακά «απογυμνώνονται» αυτήν την εποχή. Ο μεγαλύτερος όγκος των φύλλων, μαζί με διάφορα φερτά υλικά, όπως ήταν φυσικό κατέληξαν στα φρεάτια. Η εξέλιξη σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες, αφού αν δεν καθαριστούν έγκαιρα τα βουλωμένα φρεάτια, οι γειτονιές της Κομοτηνής κινδυνεύουν να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων το επόμενο διάστημα.
 
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, κ. Στράτο Τσακιρίδη, η υπηρεσία είχε μεριμνήσει από τους καλοκαιρινούς μήνες να προβεί στον καθαρισμό φρεατίων στα σημεία της πόλης, όπου εντοπίζονται τα συχνότερα προβλήματα. Μετά από τις πρώτες βροχοπτώσεις στην περιοχή μας, επανεξετάστηκε η κατάσταση και προχωρά η δεύτερη φάση των καθαρισμών, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πλημμυρών. Ο κ. Τσακιρίδης διαβεβαίωσε ότι το δίκτυο ομβρίων στην πόλη μας λειτουργεί κανονικά, υπενθυμίζοντας όμως ότι υπάρχουν 4-5 προβληματικά σημεία, όπου κατά καιρούς εμφανίζονται προβλήματα, όταν τα καιρικά φαινόμενα είναι πολύ έντονα και ο όγκος των νερών από τις βροχές πολύ μεγάλος. Αυτά ωστόσο τα γνωρίζουν οι υπηρεσίες, όπως διαβεβαίωσε, και όποτε υφίσταται ανάγκη επεμβαίνουν άμεσα, για να ανοίξουν τα φρεάτια και να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
 
 

«Ο καθένας μας, όταν θα δει ότι είναι σκεπασμένο το φρεάτιο μπροστά στο σπίτι του, θα πρέπει να μην περιμένει τα συνεργεία μας, αλλά με μία σκούπα να το καθαρίσει λίγο»

 
Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, αναγνωρίζοντας μεν ότι η ευθύνη για τη διαχείριση και τη λειτουργία των δικτύων ομβρίων και των φρεατίων είναι της Επιχείρησης, παρατήρησε δε ότι από εκεί και πέρα ο κάθε δημότης πρέπει να επιδεικνύει τη δέουσα μέριμνα για τον καθαρισμό των φρεατίων στον περιβάλλοντα χώρο του. «Ο καθένας μας, όταν θα δει ότι είναι σκεπασμένο το φρεάτιο μπροστά στο σπίτι του, θα πρέπει να μην περιμένει τα συνεργεία μας», σημείωσε. «Η υπηρεσία δεν μπορεί να προλάβει μερικές χιλιάδες φρεάτια που υπάρχουν μέσα στην πόλη», προσέθεσε, «οπότε καλό θα ήταν με μία σκούπα να καθαρίσει λίγο το φρεάτιο». «Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ την υπηρεσία», κατέληξε, «και φυσικά τους ίδιους τους πολίτες». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.