Επι ταπητος η επισιτιστικη συνδρομη στους απορους της Ροδοπης

Προετοιμασία για την επικείμενη διανομή τροφίμων και κατάθεση πρότασης για το πρόγραμμα του 2016

Στις 20 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία, που έχουν στη διάθεσή τους οι επικεφαλής εταίροι/δικαιούχοι του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, προκειμένου να υποβάλλουν τα τεχνικά δελτία των έργων, που προτίθενται να υλοποιήσουν μέσα στο 2016. Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, έχει ως στόχο να βοηθήσει έως 410.000 ωφελούμενους, με τη σχετική δαπάνη να ανέρχεται σε 102.416.150 ευρώ για την περίοδο 2015 – 2016.
 
Προς αυτόν τον σκοπό, το Υπουργείο Εργασίας με τις κατά τόπους κοινωνικές συμπράξεις, στις οποίες συμμετέχουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, η Εκκλησία, σύλλογοι, οργανώσεις κτλ. Επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης, που έχει δημιουργηθεί στο νομό Ροδόπης, είναι ο δήμος Κομοτηνής.
 
Για το σκοπό της κατάρτισης του τεχνικού δελτίου του έργου, που φιλοδοξεί να υλοποιήσει η σύμπραξη το 2016, οι εκπρόσωποι των 4 δήμων της Ροδόπης είχαν συνάντηση οργανωτικού χαρακτήρα, στην οποία προσδιόρισαν τους στόχους για την αξιοποίηση του προγράμματος.  Ταυτόχρονα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα της οργάνωσης των προμηθειών ρυζιού και πορτοκαλιών, που στη μεν πρώτη περίπτωση παραλαμβάνονται και διανέμονται αυτές τις ημέρες, στη δε δεύτερη αναμένεται να φτάσουν στη Ροδόπη εντός των επόμενων εβδομάδων.
 
Στα είδη τροφίμων, που θα προμηθευτούν και θα διανείμουν οι ανωτέρω φορείς από αυτό καθ’ αυτό το πρόγραμμα επισιτιστικής συνδρομής, περιλαμβάνονται κρέατα, πουλερικά, ψάρια, γαλακτοκομικά προϊόντα, βρεφικές τροφές, είδη παντοπωλείου και είδη οπωροπωλείου. Παρότι δεν έχει προσδιοριστεί επίσημα και με ακρίβεια ο χρόνος, κατά τον οποίο θα αρχίσουν να υλοποιούνται οι παραπάνω παροχές, η εκτίμηση είναι πως οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα αρχίσουν σταδιακά να παραλαμβάνουν τρόφιμα από τα μέσα του προσεχούς Δεκεμβρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.