Επετειακος και επιτυχημενος ο 10ος Αγωνας Οχυρου Νυμφαιας

Πάνω από 200 δρομείς κατέκτησαν τα μονοπάτια της ορεινής Ροδόπης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής 14 Νοεμβρίου, ο 10ος επετειακός Αγώνας Οχυρού Νυμφαίας Tuvunu trail run, με πάνω από 200 αθλητές να κατακτούν την ορεινή Ροδόπη, σε μια διαδρομή 32 χιλιομέτρων που διοργάνωσαν οι Rodopi Runners.

Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, δείχνοντας το ενδιαφέρον που υπάρχει από τον κόσμο του ορεινού τρεξίματος για αγώνες σαν και αυτόν, με τους συμμετέχοντες να ταξιδεύουν από όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν.

Οι δρομείς, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ, ξεκίνησαν στις 9 το πρωί από το Τουριστικό Περίπτερο Νυμφαίας και ξεκίνησαν την ανάβασή τους, περνώντας από τα Παρχάρια μέχρι τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, διήλθαν από το Στρατιωτικό Φυλάκιο Δραγάτη και συνέχισαν προς το κανόνι, για να καταλήξουν πίσω στο Τουριστικό περίπτερο Νυμφαίας. Ο πρώτος δρομέας που ολοκλήρωσε τη διαδρομή ήταν ο Φιλάρετος Μπούκης, σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες.

Η επιτυχία της προσπάθειας αυτής, παρά την υγειονομική κατάσταση, ενθουσίασε τους διοργανωτές, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια, φέρνοντας πιο κοντά το κοινό τόσο στο ορεινό τρέξιμο, όσο και στην ορεινή Ροδόπη, βοηθώντας στην ανάδειξη και προστασία της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.