Επεστρεψε στην κανονικοτητα ο Μαθηματικος Διαγωνισμος Θαλης

Περίπου 50 μαθητές από τη Ροδόπη συμμετείχαν στον διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που έγινε δια ζώσης πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια

Επέστρεψε στην κανονικότητα ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Θαλής της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, για τις τάξεις από τη Β΄ Γυμνασίου μέχρι Γ’  Λυκείου.

Ο διαγωνισμός στην Κομοτηνή, που διοργανώθηκε από το Τοπικό Παράρτημα, έλαβε χώρα στο 3ο Πειραματικό ΓΕΛ, και μετά από μερικά χρόνια διαδικτυακής πραγματοποίησης του, επανέρχεται ξανά στην πρότερή κατάστασή του, το πρωί του Σαββάτου σε δια ζώσης μορφή.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ροδόπης κ. Νικολαΐδης, αυτή είναι η πρώτη φάση του διαγωνισμού, με όσους προκρίνονται να διαγωνίζονται στη δεύτερη φάση, τον «Ευκλείδη», που θα λάβει χώρα στις 20 Ιανουαρίου, και στη συνέχεια όσοι προκριθούν για τον «Αρχιμήδη», από τον οποίο σχηματίζεται η Εθνική Ομάδα Μαθηματικών που συμμετέχει στις Διεθνείς διοργανώσεις.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 50 μαθητές, από όλες τις τάξεις που είχαν την δυνατότητα, η οποία είναι μικρότερη σε σχέση με πέρυσι, κάτι το οποίο ο κ. Νικολαΐδης απέδωσε σε τρεις λόγους:

Ο πρώτος, είναι ότι η ανακοίνωση για τον δια ζώσης διαγωνισμό, βγήκε 10 μέρες πριν, για αυτό δεν υπήρχε χρόνος να το μάθουν όλοι και να προετοιμαστούν, και ο δεύτερος είναι πως τα τελευταία χρόνια, λόγω πανδημίας, ο διαγωνισμός γινόταν στο σχολείο, εντός σχολικού ωραρίου, οπότε ήταν πιο απλό να συμμετέχουν οι μαθητές.

Την ίδια ώρα, ο διαγωνισμός διαρκούσε αντί για τρεις ώρες με τέσσερα θέματα, όπως συμβαίνει κανονικά, δύο ώρες με τρία θέματα, τα οποία όμως ήταν αυξημένης δυσκολίας, γιατί δεν γινόταν ο ενδιάμεσος διαγωνισμός του «Ευκλείδη», αλλά οι μαθητές επιλεγόταν για τον «Αρχιμήδη» κατευθείαν, με τον αντίκτυπο να περιμένουν να φανεί περισσότερο την επόμενη χρονιά.

«Η συμμετοχή είναι καλό να είναι μεγάλη, γιατί ακούγεται ο διαγωνισμός και παροτρύνονται όλο και περισσότεροι μαθητές στην ενασχόληση με τα μαθητικά» τόνισε, όμως αυτό που τους απασχολεί είναι και τα επόμενα βήματα, και πόσοι μαθητές από τη Ροδόπη θα προκριθούν σε αυτά.

Φέτος δεν πραγματοποιήθηκε ο παράλληλος διαγωνισμός που γινόταν για την Α΄ Γυμνασίου από το τοπικό παράρτημα, περισσότερο για να εξοικειωθούν οι μαθητές με τηδιαδικασία, λόγω της ξαφνικής ανακοίνωσης του διαγωνισμού, όμως όπως τόνισε ο κ. Νικολαΐδης σκέφτονται να τον επαναφέρουν και του χρόνου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.