Επεστρεψαν στους χορους οι Ηπειρωτες

Μια χρονιά με ακόμα περισσότερες δράσεις ετοιμάζει ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης

Την επιστροφή τους στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου, σε περιβάλλον πλήρους κανονικότητας, θέλησαν να σηματοδοτήσουν τα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου, στον ετήσιο χορό τους, τον οποίο συνδύασαν με την κοπή της βασιλόπιτάς τους.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιάννη Τζαμπάζη να καλωσορίζει όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον ετήσιο χορό.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών έχει κάνει επανεκκίνηση, σημείωσε, με τα χορευτικά τμήματα ιδιαίτερα να είναι πολύ δημοφιλή και να έχουν πολύ κόσμο. Εκδηλώσεις σαν και αυτές, τόνισε, τις έχουν ανάγκη τα μέλη τους, γιατί τους συσπειρώνουν και τους κάνουν όλους να νιώθουν πιο δυνατοί.

Και μιας και είναι χρονιά εκλογών, ζήτησε  από τους πολίτες να ψηφίσουν με σοβαρότητα, ευχόμενος καλή τύχη στους τοπικούς άρχοντες που βρέθηκαν στο χορό τους, και να πράξουν το δίκαιο και καλό για την κοινωνία και την πατρίδα.

Από την πλευρά του ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Αργύρης Μπίστας τόνισε πως μετά από δύο χρόνια κορονοϊού τα χορευτικά τους ξεκίνησαν δειλά δειλά, αλλά πλέον φαίνεται πως ο κόσμος επιζητά και αγαπάει το χορό και τους Ηπειρώτες, και τους στηρίζει σε κάθε βήμα που κάνουν.

Την ίδια ώρα, πέρα του χορευτικού, διοργανώνουν και μια σειρά από δράσεις, έχοντας ήδη υλοποιήσει τέσσερις βιβλιοπαρουσιάσεις και έκθεση φωτογραφίας, «προβάλλοντας πάντα την παράδοση της Ηπείρου και όλου του τόπου που ζούμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.