Επεστρεψαν οι Γαλλοι στον Γαλλικο Σταθμο Αλεξανδρουπολης

Αντιπροσωπεία με επικεφαλής της νέα Πρέσβη Laurence Auer βρέθηκε στον χώρο μαζί με μέλη της ομάδας Φίλων του Γαλλικού Σταθμού

Την χαρά τους για το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της Πρεσβείας της Γαλλίας για τον Γαλλικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, με εκ νέου επίσκεψη σε αυτόν, εκφράζει η Ομάδα Φίλων του Γαλλικού Σταθμού.

Όπως τονίζουν σε ανάρτησή τους:

«Πριν ένα χρόνο ακριβώς, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, μέσω του τότε Πρέσβη, μας είχε εκπλήξει ευχάριστα όταν με δική του πρωτοβουλία, πραγματοποίησε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική επίσκεψη στον Γαλλικό Σταθμό.

Φέτος, μια πολυπληθής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τη νέα Πρέσβειρα της Γαλλίας, κα Laurence Auer, ανανέωσε το ραντεβού της με τον Γαλλικό.

Ενημερώθηκε για την ιστορία του, τις εξελίξεις γύρω από την αποκατάσταση του Ξύλινου, τις δράσεις της Ομάδας μας με ιδιαίτερη μνεία στο αίτημα επανεξέτασης για χαρακτηρισμό του όλου Συγκροτήματος ως Ιστορικού Τόπου και για μια σειρά άλλων θεμάτων που θα μπορούσαν να προχωρήσουν και με τη δική της συμβολή.

*Μαζί με την αναμνηστική φωτογραφία, ως εικόνα μας έμεινε και η έκφρασή της στη θέα του Κτιρίου, που παρά τα εμφανή σημάδια φθοράς, εξακολουθεί ακόμη να προκαλεί έντονα αισθήματα και συνειρμούς…»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.