Επεστρεψαν οι αγωνες Agility στην Κομοτηνη

39 συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό στον πρώτο αγώνα μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο

Επέστρεψαν μετά από περισσότερο από ένα χρόνο οι αγώνες Agility για σκυλιά στην Κομοτηνή το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιουνίου από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Σκύλων Εργασίας Κομοτηνής στο Αθλητικό Κέντρο Oxygen Football Club. Οι συμμετοχές για τους αγώνες αυτούς έφτασαν τις 39, αριθμός σχετικά μικρότερος από το αναμενόμενο, σημείωσε εκ μέρους του Κυνοφιλικού Ομίλου η κ. Νικόλ Παπαστεργιάδου  που παρατήρησε όμως ένα πολύ ευχάριστο κλίμα σε όσους βρέθηκαν εκεί.

Μάλιστα κατάφεραν να έρθουν, παρά τους περιορισμούς, και φίλοι του αθλήματος από τη Βουλγαρία και Ρουμανία, όπως έκαναν και τις χρονιές πριν την πανδημία, ώστε να διαγωνιστούν.

Με ενθουσιασμό συμμετείχαν τα σκυλιά στους πρώτους αγώνες στην Κομοτηνή μετά από καιρό

Το ενδιαφέρον για την εκπαίδευση των σκύλων και τη συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες υπήρχε πάντα στην περιοχή μας, τόνισε η κ. Παπαστεργιάδου όμως κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά, επειδή ο κόσμος έμεινε σπίτι και πέρασε χρόνο με το σκύλο του, είδαν περίπου 10 μέλη επιπλέον να ξεκινούν τις προπονήσεις, κάτι πολύ θετικό που δείχνει πως το κοινό ενδιαφέρεται για την εν λόγω δραστηριότητα. Για αυτό και καλούν συνεχώς τους φιλόζωους και τους κατόχους σκυλιών της πόλης να παρακολουθήσουν τους αγώνες, γιατί μπορεί να βρουν κάτι ενδιαφέρον να κάνουν με τον σκύλο τους.

Η καλύτερη άσκηση με το σκύλο

Βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε κάθε κατηγορία

Το άθλημα έχει ξεκινήσει εδώ και 5 χρόνια στη χώρα μας, όμως αναπτύσσεται συνέχεια, και φέτος αναμένεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα, με την πραγματοποίηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος Βελγικών Ποιμενικών.

«Είναι η καλύτερη άσκηση που μπορείς να κάνεις με το σκύλο σου» σημείωσε η κ. Παπαστεργιάδου, βοηθώντας και στο δέσιμο του ιδιοκτήτη με το ζώο. «Έχουμε δει ανθρώπους που είχαν θέμα και επιθετικότητας με τα σκυλιά, μέσα από το agility να γεννιέται μια σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης» ανέφερε.

Ο κτηνίατρος Θάνος Καραγιώργης βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο ώστε να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε οποιονδήποτε το χρειαστεί

Ο όμιλος συνεχίζει τις δράσεις, και ενώ δεν έχει προγραμματίσει άλλους αγώνες για την φετινή χρονιά, θα πραγματοποιήσει μέσα στο καλοκαίρι σεμινάριο με Σέρβους εκπαιδευτές, τόσο για agility όσο και για θέματα υπακοής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.