Επεκτεινονται οι ερευνες γυρω απο το Αρχαιο Θεατρο Μαρωνειας

Στο πλαίσιο της κατασκευής του δρόμου Μαρώνειας-Πετρωτών

Συνεχίζονται οι ανασκαφικές έρευνες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης στον δρόμο Μαρώνειας Πετρωτών, που μάλιστα θα επεκταθούν σε συγκεκριμένα σημεία, όπως η περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας.

Όπως διαπίστωσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Αρχαίο Θέατρο, για την παράσταση που έλαβε χώρα εκεί, ήδη έχουν γίνει αρκετές εργασίες τόσο στο δρόμο, που έχει βελτιωθεί σημαντικά, όσο και γύρω από αυτόν, με ανασκαφικά ευρήματα στην γύρω περιοχή.

Όμως όπως φαίνεται, θα χρειαστούν επιπλέον έρευνες, μιας και λόγω του εντοπισμού νέων ευρημάτων, κρίθηκε ως αναγκαία η συγκρότηση ενός ακόμη συνεργείου που θα υλοποιήσει έκτακτες αρχαιολογικές εργασίες στην περιοχή κατασκευής του δρόμου.

Για αυτό και ήδη η Περιφέρεια ΑΜΘ, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προχώρησε σε τροποποίηση του έργου, σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό του και το χρόνο παράδοσης.

Άλλωστε, όπως αναφέρεται στην εισήγηση, η συνεχής ανακάλυψη αρχαιοτήτων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου είναι κάτι το αναμενόμενο, καθώς πρόκειται για περιοχή με σημαντική ιστορία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνει αναπροσαρμογή σε βασικά χαρακτηριστικά της αρχικής σύμβασης.

Έτσι ο προϋπολογισμός των ερευνών αυξάνεται από 500.000 ευρώ σε 684.219 ευρώ λόγω του εντοπισμού ευρημάτων, και ο συνολικός προϋπολογισμός από 13.679.600 ευρώ θα ανέλθει σε 13.863.819 ευρώ.

Με την αλλαγή του προϋπολογισμού, μετατρέπεται και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, και από 31 Μαρτίου του 2023 η νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης ορίζεται η 31 Δεκεμβρίου 2023, όταν και ολοκληρώνεται η προγραμματική περίοδος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.