Επεκτεινεται το συστημα Ημιυπογειων καδων στην Κομοτηνη

10+ 3 ημιυπόγειους κάδους θα προμηθευτεί ο Δήμος, καθώς και τρεις ειδικούς κάδους απορριμμάτων για ΑμεΑ

Να επεκτείνει το σύστημα των Ημιυπόγειων κάδων που  ήδη υπάρχουν στην Κομοτηνή, θέλει ο Δήμος Κομοτηνής, που για το 2024 θα προχωρήσει στην προμήθεια 10 μεγάλων ημιυπόγειων κάδων, 3 ημιυπόγειων κάδων μικροαπορριμμάτων, ενώ θα προμηθευτεί και τρεις υπέργειους κάδους για ΑΜΕΑ.

Αυτό αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή Κομοτηνής στην συνεδρίασή της την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, με τη συνολική δαπάνη της προμήθειας να ανέρχεται στα 69.576,40 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος θα προχωρήσει στην προμήθεια ημιυπόγειων κάδων απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, με ειδικούς εσωτερικούς κάδους από πολυαιθυλένιο, στους οποίους θα συσσωρεύονται οικιακά απορρίμματα. Οι κάδοι αυτοί θα τοποθετηθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέσα στο έδαφος και σε βάθος όχι μεγαλύτερο από 1.5 μέτρο. Έτσι τα απορρίμματα θα στοιβάζονται υπόγεια, κάτω από το έδαφος.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί αρκετοί τέτοιοι κάδοι στο Κέντρο της πόλης, και αναμένεται σιγά σιγά να επεκταθεί το δίκτυο προς τις γειτονίες, μιας και με το σύστημα αυτό της ημιυπόγειας σώρευσης των απορριμμάτων ο Δήμος θεωρεί πως έχει αφενός εξοικονόμηση χώρου, αλλά και βελτίωση της αισθητικής εικόνας που παρουσιάζουν οι παραγεμισμένοι τροχήλατοι κάδοι απορριμμάτων μηχανικής αποκομιδής καθώς οι κάδοι ημιυπόγειας σώρευσης θα είναι ερμητικά κλειστοί, χωρίς δυσοσμίες, με συγκεντρωμένα τα απορρίμματα στο εσωτερικό τους και κάτω από το έδαφος.

Παράλληλα θα γίνει προμήθεια 3 μικρών κάδων, χωρητικότητας 200 λίτρων, που θα είναι επίσης ημιυπόγειοι, που θα τοποθετηθούν σε πλατείες και χώρους πράσινου του Δήμου, σε επιλεγμένα σημεία, καθώς και σε άλλα σημεία όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση απορριμμάτων πεζών.

Τέλος ο Δήμος θα προμηθευτεί και τρεις ειδικούς κάδους απορριμμάτων για ΑμεΑ, χωρητικότητας 1100 λίτρων περίπου, που στο εμπρόσθιο τμήμα θα φέρουν οπή διαμέτρου περίπου 35 εκατοστών με πλαστικό κάλυμμα, το κέντρο της οποίας θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 90 εκατοστά  από το έδαφος για να είναι προσβάσιμη από άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια. Το καπάκι θα είναι επίπεδο με πρεσσαριστές νευρώσεις, θα λειτουργεί χειροκίνητα και θα συνδέεται με το υπόλοιπο σώμα με ισχυρή κατασκευή ώστε να αποφεύγεται η απώλεια του κατά τη χρήση του κάδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.