Επαρκως στελεχωμενα τα Κεντρα Υγειας Σαπων και Ιασμου κατα το Υπουργειο Υγειας

Απάντηση του αν. υπουργού σε ερώτηση του Δ. Χαρίτου

Στην ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου για προσλήψεις προσωπικού στα Κέντρα Υγείας Σαπών και Ιάσμου, απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης. Στην απάντησή του ο αν. υπουργός, αρνείται να αναγνωρίσει τα προβλήματα στελέχωσης που υπάρχουν σε αυτά και ωραιοποιεί την κατάσταση. «Τα δύο Κέντρα Υγείας του Νομού Ροδόπης είναι επαρκώς στελεχωμένα για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού της περιοχής» επισημαίνει συγκεκριμένα στην απάντησή του για να συμπληρώσει πως τα δύο κέντρα βρίσκονται σε αποστάσεις μικρότερες των 30 χιλιομέτρων από τα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Σχολιάζοντας την γραπτή απάντηση που έλαβε, ο κ. Χαρίτου εξηγεί πως «ο κ. Κοντοζαμάνης αρνείται την κάλυψη της κενής θέσης στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Σαπών, που παραμένει κενή από τον Δεκέμβρη του 2020 λόγω συνταξιοδότησης, με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται.

Όπως επίσης αρνείται την κάλυψη μίας  θέσης παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου, όταν γνωρίζει ότι οι δυο υπάρχουσες θέσεις παιδιάτρων είναι μόνο στα χαρτιά, αφού η μία τελεί σε μακροχρόνια άδεια και η άλλη είναι αποσπασμένη σε άλλη υγειονομική μονάδα, τη στιγμή μάλιστα που το Κέντρο Υγείας καλύπτει τις τεράστιες ανάγκες μια μεγάλης περιοχής».

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως στο αίτημα των υγειονομικών, που κατέθεσε ο βουλευτής, για εγκατάσταση ΙSOBOX στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου για λόγους καλύτερης διαχείρισης των περιστατικών covid-19 και ασφάλειας του προσωπικού, έδειξε πλήρη αδιαφορία αποδεικνύοντας τη σημασία που δίνει σε δομές που είναι Κέντρα Αναφοράς COVID, όπως το Κέντρο Υγείας Ιάσμου και σήμερα πλέον και Εμβολιαστικό Κέντρο.

«Η κυβέρνηση με την απάντηση της επιβεβαιώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας και αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες για αρνητικές επιπτώσεις στην υγειονομική κάλυψη, τη μέριμνα και την περίθαλψη των κατοίκων των περιοχών που καλύπτουν τα Κέντρα Υγείας Σαπών και Ιάσμου» τόνισε ο κ. Χαρίτου κλείνοντας το σχόλιο του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.