«Επαναστατικη» η 4η Ποιητικη Ισημερια απο το «Εργαστηριο Γλωσσολογιας +Μορφωση» του ΤΕΦ ΔΠΘ

Με συμμετοχή τόσο από το Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας και το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου

Μπορεί φέτος η Ποιητική Ισημερία, στην 4η χρονιά της, να ήταν αποκλειστικά διαδικτυακή, ελέω της πανδημίας, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους συμμετέχοντες να έχουν τον ίδιο ενθουσιασμό με τις προηγούμενες χρονιές.

Ιδιαίτερα όταν, λόγω και του επικείμενου εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η Ισημερία, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το «Εργαστήριο Γλωσσολογίας +Μόρφωση» του ΤΕΦ ΔΠΘ για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο συμμετοχής του ΔΠΘ στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Με θέμα «Η ποίηση της Επανάστασης – Η ποίηση της Ελευθερίας», συνέπραξαν διαδικτυακά μαζί με το ΤΕΦ το Τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας, καθώς και το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου με παρουσιάσεις, βίντεο και αναγνώσεις.

Η ομάδα από τη Μόσχα διάβασε ποιήματα Ρώσων ποιητών του 19ου αιώνα που έχουν μεταφράσει στα Ελληνικά, ενώ η ομάδα από το Βελιγράδι παρουσίασε ένα βίντεο για τον Ρήγα Φεραίο, και το πέρασμά του από το Βελιγράδι.

Από το ΤΕΦ, διαβάζοντας κείμενα του Σολωμού, του Μακρυγιάννη αλλά και Δημοτικά τραγούδια, συμμετείχαν  οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές (σε αλφαβητική σειρά): Βαγγαία Ελένη, Ζιώγα Γρηγορία, Ιμάμογλου Μελτέμ, Μακρή Τερψιθέα Ευαγγελία, Ντεμίρη Γεωργία, Παπαδοπούλου Έλλη, Πασχάλη Μαρία, Τσαρτσάρα Ιωάννα, Χαναγκιάν Κάρεν. Εικαστική επιμέλεια αφίσας: Χαναγκιάν Κάρεν.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης και την επιλογή κειμένων έκαναν οι  Ζωή Γαβριηλίδου, Σπύρος Κιοσσές, Χάρης Μιχαλόπουλος.

Info

Το βίντεο της εκδήλωσης βρίσκεται αναρτημένο στο διαδίκτυο για τους ενδιαφέρομενους, στην ακόλουθη διεύθυνση:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.