Επαναλειτουργει το τεμενος Μαχμουτ Αγα

Εγκαίνια σήμερα για το τέμενος μέρος του οποίου καταστράφηκε από πυρκαγιά πριν λίγες μέρες

Σε κανονική λειτουργία βρίσκεται από σήμερα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και ανακαίνισής του, το τέμενος Μαχμούτ Αγά, στην Κομοτηνή, που υπέστη ζημιές από πυρκαγιά.
 
Σύμφωνα με τον σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής κ.Μέτσο Τζεμαλή, η αποκατάσταση του τεμένους προχώρησε με την οικονομική βοήθεια  μουσουλμάνων που ζουν στην περιοχή. Σε δήλωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε « κι από όλο το λαό», που συνέδραμε ώστε « να γίνει ακόμη καλύτερο από ότι ήταν».
 
Με την σειρά του, ο Ιμάμης Σερήφ Εμίν Μεχμέτ εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους βοήθησαν για την ανακαίνιση του τζαμιού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι « εργάστηκαν πολλοί, έκαναν καλές προσπάθειες και τελείωσε πολύ γρήγορα». Ο ίδιος ανέφερε ότι με την περάτωση των έργων, στον συγκεκριμένο χώρο οι προσευχές αρχίζουν να διεξάγονται και πάλι κανονικά.
 
Η επίσημη επαναλειτουργία του τεμένους, ξεκίνησε με τελετή εγκαινίων την Τρίτη το μεσημέρι, που πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της Μουφτείας και της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής, στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο σοφολογιότατος Μουφτής Μέτσο Τζεμαλή, ο Αντιδήμαρχος οικονομικών κ.Δημήτρης Πολιτειάδης , ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ.Παναγιώτης Κεραμάρης, εκπρόσωπος του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης καθώς επίσης και κάτοικοι της περιοχής.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.