Επαναλειτουργει το Ιατρειο Διακοπης Καπνισματος στο Νοσοκομειο Αλεξανδρουπολης

Κάθε Δευτέρα κατόπιν ραντεβού η λειτουργία του

Την επαναλειτουργία του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος από την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελος Ρούφος.

Η λειτουργία του ειδικού αυτού ιατρείου εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης (Θ22/ΔΣ32/13-09-2021) στο πλαίσιο της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής κλινικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης και λειτουργεί κάθε Δευτέρα, κατόπιν ραντεβού, στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Π.Γ.Ν.Α., με υπεύθυνη την κα Μαρία Κουρατζή, Επιμελήτρια Β ́ Πνευμονολογίας κλάδου Ιατρών ΕΣΥ Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Σκοπός του ιατρείου αυτού είναι να βοηθήσει τους καπνιστές που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα, να το επιτύχουν με επιστημονικό και ασφαλή τρόπο, αλλά και να κινητοποιήσει αυτούς που δεν είναι ακόμη έτοιμοι, ώστε σε δεύτερο χρόνο να το διακόψουν ενώ ως στόχο έχει την ενημέρωση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία και την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης σε ευαίσθητους πληθυσμούς.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το κάπνισμα, είναι μια χρόνια νόσος, η οποία ευθύνεται για αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα, τόσο σε ενεργούς όσο και σε παθητικούς καπνιστές.

Η διακοπή του καπνίσματος είναι ιδιαίτερα δύσκολη όταν γίνεται μεμονωμένα και με ατομική και μόνο προσπάθεια. Η δυσκολία της οφείλεται στην εξαρτησιογόνο δράση της νικοτίνης, η οποία είναι ιδιαίτερα εθιστική ουσία. Δεδομένου ότι, η εξάρτηση έχει ένα βιολογικό αλλά και ένα ψυχολογικό σκέλος, θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ ειδικών επιστημόνων (Πνευμονολόγου και Ψυχολόγου) ώστε να παρέχεται η κατάλληλη υποστήριξη όχι μόνο να κόψει κάποιος το τσιγάρο αλλά και να μην το ξεκινήσει ξανά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.