Επανακυκλοφορουν οι αμαξοστοιχιες Αλεξανδρουπολης-Δικαια

Μετά από διάστημα πολλών χρόνων επανέρχονται τα δρομολόγια στον Έβρο

Επανακυκλοφορούν από χθες Παρασκευή 17 Ιουνίου, οι αμαξοστοιχίες 1682 και 1683 στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Δίκαια και αντιστρόφως.
Ειδικότερα, η αμαξοστοιχία 1682 θα αναχωρεί από το σταθμό της Αλεξανδρούπολης στις 07:45 με προορισμό τη Δίκαια και η αμαξοστοιχία 1683 θα αναχωρεί από το σταθμό της Δίκαιας στις 12:08 με προορισμό την Αλεξανδρούπολη.
 
Η επανεκκίνηση των δρομολογίων έρχεται σε συνδυασμό με την επανέναρξη και άλλων δρομολογίων, με σημαντικότερο αυτό του από Θεσσαλονίκη προς Βελιγράδι μέσω Σκοπίων, ενώ καθιερώνεται για τη θερινή περίοδο 2016 νέας υπηρεσίας προς Βουκουρέστι μέσω Σόφιας.
 
Τα διεθνή επιβατικά δρομολόγια θα ξεκινούν για τα Σκόπια και το Βελιγράδι καθημερινά από 19 Ιουνίου 2016, ενώ τα δρομολόγια για τη Σόφια και το Βουκουρέστι θα γίνονται μόνο κάθε Κυριακή επίσης από 19 Ιουνίου 2016.
 
Η επανέναρξη των δρομολογίων, σύμφωνα πάντα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αποτελεί τη συνέχεια μιας μακράς παράδοσης σιδηροδρομικής μετακίνησης επιβατών προς τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη και αντιστρόφως, ενώ ενισχύει τη θέση της Θεσσαλονίκης στον σιδηροδρομικό χάρτη, συνδέοντάς την, πλέον, με Σκόπια και Βελιγράδι (καθημερινά), με Σόφια (καθημερινά) και Βουκουρέστι κάθε Σάββατο και Κυριακή τη θερινή περίοδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.