Επαναφορα του αιτηματος για επεκταση  του επιδοματος υψους 100 ευρω λογω μεταναστευτικου και στους Αστυνομικους Ροδοπης, Ξανθης και Καβαλας

Έγγραφο των οικείων Ενώσεων Αστυνομικών προς τους τοπικούς βουλευτές

Ένα από τα πολλά παράδοξα του ελληνικού κράτος επαναφέρουν στο προσκήνιο με έγγραφό τους προς τους τοπικούς βουλευτές οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας. Πρόκειται για το επιδόματος ύψους 100 ευρώ, το οποίο χορηγήθηκε στα στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Μονάδες Προκαλύψεως και Μεθορίου Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης, λόγω πρόσθετων καθηκόντων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, όχι όμως σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε Ροδόπη, Ξάνθη και Καβάλα, στις αρμοδιότητες των οποίων συγκαταλέγεται και αυτή της αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών.  

Στο έγγραφό τους οι τρεις Ενώσεις, αναφέρονται αναλυτικά στο ιστορικό της υπόθεσης θυμίζοντας πως με το άρθρο 127 του Ν.4472/2017 νομοθετήθηκε η καταβολή επιδόματος ύψους 100 ευρώ στο ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν ή αποσπώνται στην Π.Ε. Έβρου, στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, με το αιτιολογικό της ανάγκης ύπαρξης κινήτρων λόγω των ιδιόμορφων χαρακτηριστικών τους και των πρόσθετων καθηκόντων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών με τα οποία έχουν επιφορτιστεί.

Στη συνέχεια και με τον Ν. 4553/2018 το δικαίωμα λήψης του ανωτέρω επιδόματος επεκτάθηκε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Μονάδες Προκαλύψεως και Μεθορίου Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης, εξαιρώντας και αδικώντας κατάφορα το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στις αντίστοιχες περιοχές και μεταξύ αυτών, τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στους Νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας.

Άδικο και οξύμωρο

«Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούμε στη Ροδόπη, στη Ξάνθη και στη Καβάλα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε ιδιαίτερα μεγάλες και ολοένα αυξανόμενες ροές παρανόμως εισερχομένων στη Χώρα μας μεταναστών» υπογραμμίζουν οι τρεις Ενώσεις, σπεύδοντας να διευκρινίσουν προς αποφυγή παρερμηνειών πως «ορθώς επεκτάθηκε η χορήγησή του στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς όντως σε κάποιες των περιπτώσεων υποβοηθούν το ιδιαίτερα δύσκολο έργο μας στη διαχείριση των ροών παρανόμως εισερχομένων μεταναστών στους Νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας».

«Είναι όμως» συνεχίζουν «απολύτως άδικο και απολύτως οξύμωρο να έχει θεσπιστεί η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος σε όσους υποβοηθούν απλά το έργο μας και να μην το λαμβάνουμε εμείς οι αστυνομικοί που είμαστε οι κυρίως και σχεδόν αποκλειστικά επιφορτισμένοι με την όλη διαχείριση (επιχειρησιακή και γραφειοκρατική) της παράνομης μετανάστευσης».

Σύμφωνα με τις τρεις Ενώσεις, η διεκδίκηση της καταβολής του εν λόγω επιδόματος πέρα από νομικά ερείσματα, τα οποία σαφέστατα πλέον διαθέτει, λαμβάνει και διαστάσεις σημειολογικού χαρακτήρα, υπενθυμίζοντας πως «η στήριξη των αστυνομικών των Νομών μας θα πρέπει να αποτελεί πρώτιστο μέλημα σας, καθώς τα τελευταία σχεδόν είκοσι χρόνια με το πρόβλημα των αθρόων παράνομων μεταναστευτικών ροών, αποδείξαμε – όπως πολύ καλά γνωρίζετε – ότι εμείς είμαστε αυτοί που διαχειριζόμαστε επιτυχώς το πρόβλημα αυτό».

Οι τρεις Ενώσεις καλούν τους τοπικούς βουλευτές «έστω και τώρα την ύστατη αυτή στιγμή, την ώρα που η θητεία της Κυβέρνησης εκπνέει, να μην μείνετε στα λόγια αγάπης και συμπαράστασης, αλλά να πράξετε ΕΓΚΑΙΡΩΣ με έργα και με παρεμβάσεις προς την Κυβέρνηση προκειμένου να διορθωθεί η σε βάρος μας αδικία, νομοθετώντας την καταβολή του εν λόγω επιδόματος και σ’ εμάς τους αστυνομικούς». «Πράξτε επιτέλους και μην μένετε άλλο σε λόγια και υποσχέσεις» προτρέπουν κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.