Επαφη για το περιβαλλον και τις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας για τους μαθητες της Ροδοπης

Στο 5ο Παιδικό Φεστιβάλ με θέμα « Γίνε κι εσύ ήρωας της ενέργειας ! Ενεργώ, Ανανεώνω, Σώζω»

Συνεχίζεται και σήμερα, 21 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή αρκετών μικρών μαθητών της πόλης, το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ με θέμα « Γίνε κι εσύ ήρωας της ενέργειας ! Ενεργώ, Ανανεώνω, Σώζω» που διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜΘ- ΠΕ Ροδόπης με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης στο δημοτικό πάρκο Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή.

Στόχος του φετινού φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ήδη άλλωστε τις προηγούμενες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε 13 σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης της Ροδόπης από ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό που μύησε τις μαθήτριες και τους μαθητές στην ιδέα της ενέργειας μέσω βιωματικών εργαστηρίων, εξερευνώντας την ηλιακή, αιολική και κινητική ενέργεια μέσα από τον κόσμο της ρομποτικής επιστήμης, μέσα από τα προγράμματα της Ρομποτεχνίας, και παράλληλα μελέτησαν, έψαξαν και δημιούργησαν τα δικά τους «ενεργειακά» αντικείμενα.

Στο διήμερο του Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν οι κατασκευές, τα παιδιά ανακάλυψαν τρόπους αξιοποίησης μορφών ενέργειας στην καθημερινότητα, ενώ είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν σε ρεαλιστικό χρόνο τη δέσμευση της ενέργειας από τη φύση, κατά τη συμμετοχή τους σε δράση φύτευσης αρωματικών φυτών.

Το παιδικό φεστιβάλ αποτελούσε μια απαίτηση του κοινού, σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, δίνοντας εξωστρέφεια στα σχολεία μέσα από διαδραστικές εκδηλώσεις. Για αυτό και από την αρχή της θητείας έδωσαν έμφαση σε αυτά, φτάνοντας αισίως στο 5ο, θεωρώντας πως πλέον γίνεται θεσμός για την περιοχή μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.