Επαφες με φορεις της Ξανθης ειχε η Ομοσπονδια Εμποριου και Επιχειρηματικοτητας Θρακης

Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, πρόεδρος ΟΕΕΘ «Καλούμαστε να προωθήσουμε μία πολλαπλή, ισχυρή και ανταγωνιστική εικόνα για την Θράκη»

Με τα πλέον ικανοποιητικά αποτελέσματα ολοκληρωθήκαν οι επαφές και συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης στην πόλη της Ξάνθης κατά την Δευτέρα 05 Οκτωβρίου 2015.
 
Το πρωί της ανωτέρω ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμων υπεδέχθη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο το Προεδρείο της ΟΕΕΘ και ενημερώθηκε για το έργο και την λειτουργία της Ομοσπονδίας, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις ενέργειες της τελευταίας αναφορικά με την οικονομική ενίσχυση και θωράκιση της περιοχής.
 
Ακολούθησε συνάντηση στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη, κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη όπου συζητήθηκαν ευρεία θέματα που αφορούν τον Νομό και τις προοπτικές συνεργασίας της Αντιπεριφέρειας με την ΟΕΕΘ.
 
Στις 12:30, ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος επεφύλαξε θερμή υποδοχή του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης στο Δημαρχείο Ξάνθης όπου και ακολούθησε σύσκεψη με θεματολογία σχετική με ζητήματα αστικής οικονομίας, αγοράς, τουρισμού αλλά και θέματα που αφορούν την ανταγωνιστική ταυτότητα της Θράκης. Οι συζητήσεις δε που διεξήχθησαν στο Δημαρχείο Ξάνθης, οι οποίες διήρκησαν πέραν των δύο ωρών, χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα εποικοδομητικές, ενώ συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές η έναρξη στενής και παραγωγικής συνεργασίας και αμφίδρομης παροχής βοήθειας.

Το μεσημέρι της 5ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Προεδρείου της ΟΕΕΘ με επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ξάνθης με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Στυλιανό Μωραΐτη, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, οι τρόποι επίλυσης αυτών, οι πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας για την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της Θράκης, ο ρόλος και η συμβολή του Επιμελητηρίου Ξάνθης στις ενέργειες της ΟΕΕΘ καθώς και ευρύτερα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Ακολούθησε η διεξαγωγή του τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. 

Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ «Να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που ανακύπτουν στο ευρύτερο διακρατικό σκηνικό της περιοχής μας»

Με το πέρας των συναντήσεων και εργασιών της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης στην πόλη της Ξάνθης, ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 
«Σε μία συγκυρία κατά την οποία η ελληνική επιχειρηματικότητα βάλλεται και το οικονομικό και χρηματοπιστωτικό περιβάλλον παραμένει ασταθές και μη φιλικό στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εμείς καλούμαστε αφενός να ανταπεξέλθουμε και να επιβιώσουμε στην δύσκολη συγκυρία, αφετέρου να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που ανακύπτουν στο ευρύτερο διακρατικό σκηνικό της περιοχής μας, να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας και να δημιουργήσουμε, προβάλλουμε και προωθήσουμε μία πολλαπλή, ισχυρή και ανταγωνιστική εικόνα για την Θράκη.
 
Στα πλαίσια αυτά, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ολοκληρώσαμε σήμερα στην πόλη της Ξάνθης μία σειρά παραγωγικών επαφών με θεσμικούς φορείς και επιχειρηματίες της περιοχής, μία ημέρα μετά την 96η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης. Τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών υπήρξαν σημαντικά και καθοριστικά στην εξειδίκευση της στρατηγικής στόχευσης της Ομοσπονδίας στη γεωγραφική ενότητα της Ξάνθης, ως ισχυρό επιμέρους τμήμα της κεντρικής μας στόχευσης.
 
Επιθυμώ να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φορείς της περιοχής για την υποδοχή και τον χρόνο που αφιερώσανε σε εμάς, καθώς και το Επιμελητήριο Ξάνθης και τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης για την φιλοξενία και την υποστήριξη κατά την ημερήσια παραμονή μας στην πόλη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.