Εως το μεσημερι της Παρασκευης ο εφοδιασμος πετρελαιου στα σχολεια της δευτεροβαθμιας

11.000 λίτρα η απαιτούμενη ποσότητα

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι αύριο, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, το μεσημέρι το σύνολο των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής που αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης πετρελαίου θα εφοδιαστούν με επαρκείς ποσότητες, έδωσε ο υπεύθυνος εργολάβος στα μέλη της σχολικής επιτροπής που συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι.

Η απαιτούμενη ποσότητα υπολογίστηκε στα 11.000 λίτρα πετρελαίου για την κάλυψη των αναγκών του Εσπερινoύ Γυμνασίου – Λυκείου και του 3ου Λυκείου που συστεγάζονται, του 1ου Λυκείου, του 3ου και του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής, οι ποσότητες των οποίων είτε είναι οριακές είτε εξαντλήθηκαν.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «ΠτΘ» λόγω έλλειψης πετρελαίου, νωρίτερα σχόλασαν σήμερα οι μαθητές του 3ου Λυκείου Κομοτηνής, όπου συστεγάζονται το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο, ενώ μόνο για δύο ώρες άναψαν τα καλοριφέρ του 1ου Λυκείου της πόλης, όπου στεγάζεται και το 2ο ΕΠΑΛ. Κανονικά διεξήχθησαν τα μαθήματα στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης, οι ποσότητες του οποίου ωστόσο επαρκούν έως και την αυριανή μέρα, αλλά και στο 1ο Γυμνάσιο που αντιμετώπισε πρώτο την έλλειψη πετρελαίου και το οποίο αντιμετωπίστηκε προσωρινά αργά το βράδυ της Τετάρτης με τον εφοδιασμό ποσότητας πετρελαίου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη της επιτροπής απεφάνθησαν ομόφωνα για την απευθείας ανάθεση της προμήθειας καύσιμης ύλης σε άλλον εργολάβο, μέσα από την διαδικασία της κατάθεσης προσφορών, αν κριθεί απαραίτητο, καθώς αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το σύνολο των φορέων του Δήμου, που έχουν υπογράψει σύμβαση με τον εργολάβο, αναμένεται να συναντηθούν μαζί του, ούτως ώστε ο τελευταίος να προβάλει τις αιτιάσεις του σχετικά με την αδυναμία να ανταπεξέλθει στα αιτήματα τους. Αν αυτές δεν κριθούν επαρκείς ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι φορείς, μεταξύ των οποίων και η σχολική επιτροπή να προχωρήσουν σε καταγγελία της σύμβασης από την ερχόμενη Δευτέρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.