Εορτασμος των εθνικων αγωνων και της εθνικης αντιστασης κατα του ναζισμου και φασισμου στην Κομοτηνη

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Με την ευκαιρία του εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής και σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμά, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 σε ολόκληρη τη Διοικητική Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης εκδηλώσεις μνημοσύνης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Κομοτηνή, έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2022.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2022 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

08:00 Επίσημη Έπαρση της σημαίας στο Ηρώο της πόλης

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων

11:10 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το Δήμαρχο Κομοτηνής, το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή ΠΑΜΘ, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜΘ. Στεφάνι επίσης μπορούν να καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των οργανώσεων οι οποίες έλαβαν ενεργά μέρος, στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

19:50 Υποστολή της σημαίας στο Ηρώο της πόλης. Τιμές θα αποδοθούν από διμοιρία 18 οπλιτών με έναν επικεφαλής, τη στρατιωτική μουσική και δύο οπλίτες στρατονόμους.

Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 ομοίως και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.