Εορτασμος Παγκοσμιας Ημερας Υγροτοπων 2018 στο ΕΠΑΜΑΘ

Με εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές

Ο Φ.Δ. Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης & Καβάλας, στο πλαίσιο εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων», πραγματοποίησε εκδηλώσεις με  θέμα:  «Οι υγρότοποι για ένα βιώσιμο αστικό μέλλον».
 
Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, καθώς στις 2 Φεβρουαρίου 1971, υπογράφηκε η σύμβαση για τους υγροτόπους στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν.
 
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων ήταν αφιερωμένη στους αστικούς υγρότοπους και σε ένα βιώσιμο αστικό μέλλον.
 

Έτσι οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Φορέας, εστίασαν στην ιδιαίτερη και τόσο σημαντική σχέση των υγροτόπων με τις αστικές περιοχές, τονίζοντας τα οφέλη που υπάρχουν.  Οι αστικοί υγρότοποι είναι πολύ σημαντικοί και συμβάλλουν στο να είναι οι πόλεις βιώσιμες. Ένας αστικός υγρότοπος, προσφέρει στην διατήρηση της βιοποικιλότητας, στη βελτίωση του κλίματος της πόλης, στην τροφοδότηση της πόλης με νερό, στην προστασία της από πλημμύρες, στην αναβάθμιση του αστικού τοπίου και στην ποιότητα ζωής γενικότερα.
 
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα 2 Κέντρα πληροφόρησης που έχει στην αρμοδιότητα του ο Φ.Δ..
 
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια ενημερωτική παρουσίαση αναφορικά με τους περιαστικούς υγροτόπους και τα οφέλη τους. Στη συνέχεια ακολούθησαν διαφορετικές δραστηριότητες για το κάθε σχολείο. Κάποιοι μαθητές ζωγράφισαν, άλλοι έπαιξαν κρυπτόλεξο, άλλοι δημιούργησαν διαλόγους σχετικούς με το θέμα και τους παρουσίασαν ως θεατρικό σκετσάκι. Όλα τα παιδιά έπαιξαν κάποιο περιβαλλοντικό παιχνίδι, όπως είναι ο λαβύρινθος, το φιδάκι, η αναγνώριση καρτών με είδη πουλιών και η εύρεση τους στον περιβάλλοντα χώρο.
 
Το πρόγραμμα έκλεισε με επίσκεψη στον υγρότοπο για παρατήρηση πουλιών και μέτρηση pH του νερού της λιμνοθάλασσας του Πόρτο Λάγους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.