Εντυπωσιασε τους επισκεπτες το 6ο Φεστιβαλ Βιομηχανικης Πληροφορικης στην Καβαλα

7 μέρες αφιερωμένες στην τεχνολογική πρωτοπορία -Το Ειδικό Βραβείο του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜ-Θ στο «Ρομποτικό Ανθρωποειδές Φυσικών Διαστάσεων» του 15χρονου μαθητή Δημήτριου Χατζή

Το Επιμελητήριο Καβάλας, το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ, η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ διοργάνωσαν στο σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης», το έκτο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (www.i2fest.gr) από Σάββατο 17 έως και Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015.
 
Το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής διέθετε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να προσφέρει ερεθίσματα στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και στους ανθρώπους της παραγωγής να δουν τις καινοτόμες προτάσεις τους και όλα αυτά σε συνδυασμό με κάποιες πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. 

350 μαθητές της Ροδόπης επισκέφθηκαν το Φεστιβάλ

Την Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11, 20, 21, 22 και 23 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ 4.265 μαθητές από 55 σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Το Φεστιβάλ επισκέφθηκαν και 350 μαθητές από 5 σχολεία της Ροδόπης και συγκεκριμένα, από το 1ο, 2ο, 3ο 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και το 1ο ΕΠΑΛ Οι μαθητές απόλυτα προγραμματισμένα και συντεταγμένα παρακολούθησαν ομιλίες με θέματα σχετικά με την εκπαιδευτική ρομποτική και τη συνεργατική μάθηση και τον τρόπο να φτιάξουν το δικό τους ρομπότ με λίγα χρήματα.
 
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τα περίπτερα με 32 εκθέματα των φοιτητών από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, από 2 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ένα της πρωτοβάθμιας και ανεξάρτητους εκθέτες, που αφορούσαν σε ρομποτικές κατασκευές, συστήματα βασισμένα σε υπολογιστή (ενσωματωμένα συστήματα) και εμπορικά πακέτα.
 
Για φέτος το Φεστιβάλ διοργανώθηκε στον ίδιο εκθεσιακό χώρο ταυτόχρονα την εμπορική έκθεση KAVALAEXPO. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επισκεφτούν τα εκθέματα και οι 10 έως 15 χιλιάδες επισκέπτες της KAVALAEXPO. Διεξήχθη και ένα σεμινάριο 10 ωρών με θέμα τον μικροελεγκτή ARDUINO τα απογεύματα της Πέμπτης και Παρασκευής 22 και 23 Οκτωβρίου.

Ημερίδα αναπτυξιακού χαρακτήρα για τη «νέα Επιχειρηματικότητα και τη σημασία της στην επανεκκίνηση της οικονομίας»


Την Κυριακή 18-10-2015 έγινε μια ημερίδα αναπτυξιακού χαρακτήρα με θέμα: «Η νέα Επιχειρηματικότητα και η σημασία της για την επανεκκίνηση της οικονομίας» με εισηγητές τον Άγγελο Τσατσούλη, πρόεδρο του επιμελητήριου Καβάλας, με θέμα: «Πηγές Χρηματοδότησης Επιχειρήσεων», την Σούζη Μαυρομάτη, Διευθύντρια του επιμελητήριου Καβάλας, με θέμα: Δίκτυο Υποστήριξης ΜΜΕ (Enterprise Europe Network), τον Δημήτρη Μεντεκίδη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Σ. Μεντεκίδης Α.Ε.», με θέμα: «Οι Παθογένειες της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας και πώς να τις Ξεπεράσουμε» και τον Χρήστο Σαμαρά, μηχανικό πληροφορικής και οχημάτων με θέμα: «AUTO-AVANTA μια START UP Επιχείρηση στο Χώρο του Αυτοκινήτου». 

Αλλά και ημερίδα για την «καινοτομία στο σύγχρονο σχολείο»

Το φεστιβάλ έκλεισε το Σάββατο 24-10-2015 με μια ημερίδα με θέμα «Καινοτομία και σύγχρονο σχολείο» και εισηγητές τον Αύγουστο Τσινάκο, Καθηγητή του ΤΕΙ ΑΜΘ, με θέμα: «Σύγχρονες πρακτικές διδασκαλίας και μάθησης», την Δρ Μαρία Περηφάνου Ερευνήτρια και Διαχειρίστρια Ευρωπαϊκών έργων στον τομέα της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Πύλη της Ανοικτής Εκπαίδευσης: Μια πρόκληση για κάθε σύγχρονο εκπαιδευτικό», τον Γιώργο Παλαιγεωργίου Λέκτορα του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα: «Φυσικές Διεπαφές στην Εκπαίδευση: Δάσκαλοι και μαθητές δημιουργούν έξυπνα εκπαιδευτικά αντικείμενα», την Δρ Κατερίνα Γλέζου, Καθηγήτρια Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία Ψυχικού, με θέμα: «Η Logo στην Εκπαίδευση: Μια Κοινότητα Πρακτικής και Μάθησης» και την Ιωάννα Μπακάλη, Μηχανικό Πληροφορικής Συνεργάτη του ΚΤΕ ΑΜΘ, με θέμα: «Εκπαιδευτική Ρομποτική και Συνεργατική Μάθηση».
 
Την ημερίδα ακολούθησε ο απολογισμός των εργασιών του Φεστιβάλ που έγινε από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Καθηγητή Δ. Πογαρίδη και η απονομή των βραβείων στις εργασίες εκθέματα, όπως αυτή αποφασίστηκε με μυστική ψηφοφορία του σώματος αξιολόγησης των εργασιών που αποτελούνταν από τους 100 εθελοντές.
 
Το Φεστιβάλ έκλεισε με ένα εξαίρετο ημίωρο μουσικό πρόγραμμα κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Καβάλας με τους βραβευμένους μαθητές Γιάννη Χατζούλη, Θάνο Τζανετάκη και Φίλιππο Μανωλούδη. 

Ένα επιτυχές Φεστιβάλ που πολλά οφείλει στους 100 εθελοντές φοιτητές και εκπαιδευτικούς

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι επισκέπτες μπορούσαν να περιηγηθούν στον εκθεσιακό χώρο, όπου οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Το γεγονός που εντυπωσίασε, πέρα απ’ όλα τα άλλα, τους επισκέπτες ήταν η εξαιρετική του οργάνωση και οι 100 εθελοντές φοιτητές και εκπαιδευτικοί που με τη φιλοτιμία, την ευγένεια και την θέλησή τους για προσφορά αποτέλεσαν τον καταλύτη και συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία των στόχων του φεστιβάλ με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Τα βραβεία του Φεστιβάλ

Τα βραβεία στα εκθέματα του Φεστιβάλ απονεμήθηκαν ως εξής:
 
Το Ειδικό Βραβείο του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην αρτιότερη εργασία (έκθεμα) του φεστιβάλ με τίτλο «Ρομποτικό Ανθρωποειδές Φυσικών Διαστάσεων» και δημιουργό τον Δημήτριο Χατζή.
 
1ο Βραβείο στην εργασία (έκθεμα) με τίτλο «Έλεγχος Αυτοκινήτου από Απόσταση (Remote Vehicle Control – R.V.C)», δημιουργό τον Χαράλαμπο Κιοσίδη και επιβλέποντα τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δρ. Δημήτριο Πογαρίδη.
 
2ο Βραβείο στην εργασία (έκθεμα) με τίτλο: «Ακουστικό Αντίμετρο THELXIOPE» και δημιουργό τον Παναγιώτη Ρίζο.
 
3ο Βραβείο στην εργασία (έκθεμα) με τίτλο «Ρομπότ Παρασκευής Τσαγιού» και δημιουργό τον Δημήτριο Καλοπίση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.