Εντυπωσιακη πρωτη μερα για την 1η Περιφερειακη Μαθητιαδα ΑΜΘ (+Gallery)

Με παρέλαση των αθλητών, ανάγνωση των όρκων και αγωνιστική δράση

Με μια εντυπωσιακή σειρά από αθλήματα άνοιξε επίσημα την Τετάρτη 3 Μαΐου η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα, με την τελετή έναρξης να πραγματοποιείται στο χώρο της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής παρουσία επισήμων, συμμετεχόντων αλλά και πολλών μαθητών από σχολεία της ΑΜΘ που παρακολούθησαν και γνώρισαν από κοντά αγωνίσματα που μπορεί να μην είχαν συναντήσει μέχρι τώρα.
 

Έτσι πέρα από το μπάσκετ, το βόλεϊ και τα αθλήματα του στίβου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν σε αθλήματα όπως η ξιφασκία, η πάλη, η σκοποβολή, η ενόργανη γυμναστική, η άρση βαρών και άλλα.
 

Κατά την τελετή έναρξης οι ομάδες των γυμνασίων που συμμετείχαν στα αθλήματα της πρώτης μέρας παρέλασαν μπροστά από τις κερκίδες του σταδίου στο χώρο. Ακολούθησε έπαρση της ελληνικής σημαίας και της σημαίας της Μαθητιάδας, ενώ στη συνέχεια τον όρκο της μαθητιάδας ανέγνωσε η Θέκλα Αβραμίδου, αθλήτρια του Τάε Κβο Ντο με τον Σωτήρη Διαμαντίδη, αθλητή των 400 μ. και φοιτητή στο ΤΕΦΑΑ να αναγιγνώσκει τον όρκο των κριτών.


 
Στη συνέχεια οι λαμπαδηδρόμοι, που μετέφεραν τη φλόγα από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, όπου βρισκόταν το προηγούμενο βράδυ, έφτασαν στο χώρο και άναψαν τη φλόγα, δίνοντας και επίσημα με αυτό τον τρόπο το σήμα εκκίνησης της Μαθητιάδας.
 
Ακολούθησαν πολιτιστικά δρώμενα από παιδιά του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής και συλλόγους της πόλης, ενώ μαθητές σχημάτισαν με τα σώματά τους 5 ολυμπιακούς κύκλους, με έναν να αφήνει ένα λευκό περιστέρι να πετάξει στον ουρανό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.