Εντος του Νοεμβρη ξεκινα η ασφαλτοστρωση στην εισοδο της Νυμφαιας

Θα ακολουθήσει, αν δεν γίνει παράλληλα, η ασφαλτόστρωση στην παλιά γέφυρα του Κομψάτου

Την έναρξη των ασφαλτοστρώσεων τόσο στον δρόμο προς το περιαστικό δάσος της Νυμφαίας όσο και στην παλιά γέφυρα του Κομψάτου στον Ίασμο, που μετά την πτώση της γέφυρας αλλά και την πρόσφατη λειτουργία των πλευρικών διοδίων του Ιάσμου καθίσταται δημοφιλές πέρασμα για τους οδηγούς, προανήγγειλε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Ερωτηθείς για την πορεία του έργου, που αφορά στην περίπτωση του «βομβαρδισμένου» δρόμου της Νυμφαίας ο κ. Τσαλικίδης, ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών ασφαλτόστρωσης από τον ανάδοχο του έργου εντός των πρώτων ημερών του Νοεμβρίου, για να ακολουθήσουν, αν δεν γίνουν παράλληλα, οι αντίστοιχες εργασίες στην παλιά γέφυρα του Κομψάτου

Ειδικότερα όπως εξήγησε ο ίδιος η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου που αφορά στην συντήρηση – βελτίωση βατότητας των οδικών υποδομών της Π.Ε. Ροδόπης για το 2021 – 2022 προϋπολογισμού 2.995.000 ευρώ έγινε πριν από λίγο διάστημα με τα συνεργεία να είναι έτοιμα για την εκκίνησή του, με προτεραιότητα στα δύο προαναφερθέντα σημεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο προβλέπει την εκτέλεση ασφαλτοστρώσεων σε υφιστάμενα τμήματα δρόμων που υπέστησαν σοβαρές βλάβες, συνολικού μήκους παρεμβάσεων περίπου 17χλμ, στην ευρύτερη περιοχή Νέου Σιδηροχωρίου και συγκεκριμένα στις Επαρχιακές οδούς Κομοτηνή – Καλαμόκαστρο – Νέο Σιδηροχώρι – Νέα Αδριανή – Άγιοι Θεόδωροι και Νέο Σιδηροχώρι – Παγούρια – Λίμνη Μητρικού, στην Επαρχιακή οδό Γλυκονέρι – Μέση, στην επαρχιακή οδό Προφήτη Ηλία – Πλατανίτη, στην Επαρχιακή οδό Κομοτηνή – Τελωνείο Νυμφαίας, στην Επαρχιακή οδό Θρυλόριο – Βέννα – Κρωβύλη – Σ.Σ. Μέστης και στην Εθνική οδό, τμήμα Αρίσβη – Σάπες – Βέλκιο.

Ο κ. Τσαλικίδης έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την περιοχή μας, με στόχο την αποκατάσταση μέρους ενός μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουμε στις υποδομές στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, την έναρξη του οποίου τοποθέτησε χρονικά εντός του Νοέμβρη. Ο ίδιος θέλησε να υπογραμμίσει για ακόμα μία φορά πως η περίπτωση της Νυμφαίας δεν είναι αρμοδιότητα της Αντιπεριφέρειας  για να τονίσει ωστόσο πως «προσπαθήσαμε και εδώ να κάνουμε προγραμματικές συμβάσεις ώστε να μπορέσουμε να τον εντάξουμε στην δική μας χρηματοδότηση και να αποκαταστήσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.