Εντος Μαιου η εκκινηση της προετοιμασιας για την παραλιακη ζωνη του Δημου Μαρωνειας – Σαπων

Εν αναμονή των 8μήνων που βγαίνουν από «μέρα σε μέρα» - Επιπλέον ομπρέλες και αποκατάσταση ντουζιέρων προβλέπονται μεταξύ άλλων στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων για τις προσλήψεις των 8μηνιτών υπαλλήλων που θα «πέσουν» στην «μάχη» της προετοιμασίας της παραλιακής ζώνης του βρίσκεται ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών.

Όπως εξήγησε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, 9 Μαΐου, στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών αναμένεται να προσληφθούν περισσότερα από 40 άτομα που θα ξεκινήσουν άμεσα την προετοιμασία για το φετινό καλοκαίρι. Ο ίδιος εξήγησε πως ήδη είναι έτοιμες οι μελέτες που αφορούν ευρύτερα στη διαμόρφωση των παραλιών, τις ντουζιέρες αλλά και τα χόρτα σε εγκαταλελειμμένα σημεία, οι οποίες ωστόσο αναμένουν την θεώρηση των τεχνικών υπηρεσιών. Προανήγγειλε μάλιστα πως σε ό,τι αφορά την αποψίλωση και απομάκρυνση των ξερών χόρτων, θα υπάρξουν και πρόστιμα, ωστόσο όλα εξαρτώνται από το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου που μεταθέτει από μέρα σε μέρα την ανακοίνωση για τις προσλήψεις των 8μήνων.

«Αν αρχίσουν τα οκτάμηνα και ξεκινήσουν με τον καθαρισμό των χόρτων, θα ακολουθήσει δημοπρασία για τα μηχανήματα έργου που θα διαμορφώσουν και θα κάνουν πιο προσβάσιμες τις παραλίες» ανέφερε ο ίδιος εξηγώντας πως φέτος ο Δήμος θα προχωρήσει σε αποκατάσταση των υπαίθριων ντουζιέρων αλλά και σε επιπλέον ομπρέλες που θα τοποθετηθούν «συμπληρωματικά» στις υφιστάμενες.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χαριτόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός η προετοιμασία θα έχει ξεκινήσει, υπογραμμίζοντας ωστόσο τις δαιδαλώδεις διαδικασίες αλλά και τις καθυστερήσεις που η γραφειοκρατία συνεπάγεται, τονίζοντας πως «δυστυχώς καμιά φορά η ελληνική γραφειοκρατία και το ελληνικό σύστημα είναι λίγο βραδύκαυστο».
Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, επεσήμανε ο Δήμαρχος, είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στα ζητούμενα της εποχής εξηγώντας ότι υπήρξε έγκαιρη πρόβλεψη όλων και σε επίπεδο προϋπολογισμού ήδη από τον Νοέμβριο, εκτιμώντας ότι οι όποιες καθυστερήσεις θα αντιμετωπιστούν άμεσα. Εντός του Ιουνίου αναμένεται να τοποθετηθεί και το seatrack στην παραλία του Κρυονερίου, εξήγησε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.