Εντος χρονοδιαγραμματος η ανεγερση του νεου Νοσοκομειου Κομοτηνης ΙΣΝ

«Εξαιρετικά παραγωγική» η 7η συνάντηση ενημέρωσης με την τοπική κοινωνία που διοργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πιστό στη δέσμευσή του για διαφάνεια και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στη διαδικασία ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποίησε ανοιχτή συνάντηση στην αυλή της Τσανακλείου το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαΐου.

Επρόκειτο για την 7η κατά σειρά συνάντηση, κατά την οποία η τοπική κοινωνία είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής του νέου Νοσοκομείου και να λύσει τυχόν απορίες.

Μάριος Θεμιστοκλέους: «Κατά την πρώτη μέρα της λειτουργίας του νέου νοσοκομείου θα έχουμε την συμπεφωνημένη στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό»

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο υφυπουργός υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους που έκανε λόγο για μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση «γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να ακούσουμετην τοπική κοινωνία, τους χρήστες, τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, κι τα συμπεράσματα που εξάγουμε μάς βοηθούν πάρα πολύ να τελειοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας».

Ο ίδιος εξήγησε πως το  έργο έχει αρχίσει και βρίσκεται σε ένα πολύ καλό σημείο εξέλιξης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Σημείωσε δε πως το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπως και τα υπόλοιπα που κατασκευάζονται από το Ίδρυμα, θα αποτελέσουν τον «βηματοδότη» του συστήματος υγείας, όχι μόνο όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή και τον εξοπλισμό, αλλά κυρίως τον τρόπο οργάνωσής του, το οποίο ακολούθως θα εφαρμοστεί και στα υπόλοιπα νοσοκομεία» ευχαριστώντας έτι μια φορά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Δρακόπουλο για αυτή την εξαιρετικά σημαντική προσφορά του προς την πατρίδα μας.

Ερωτηθείς σχετικά με τα προβλεπόμενα από το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών αλλά και τη στελέχωση του νέου νοσοκομείου ο υφυπουργός υγείας εξήγησε πως κατασκευαστικά το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής αναμένεται να είναι έτοιμο στο τέλος του Νοεμβρίου του 2026 μαζί με τα συνοδά έργα, αναγνωρίζοντας σε αυτό τη συμβολή της Περιφέρειας και του Δήμου Κομοτηνής. Όσο για τη στελέχωση ο κ. Θεμιστοκλέους ανάφερε πως έχον ξεκινήσει ήδη την προκήρυξη θέσεων και έχουν καταρτίσει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα προκηρυχθούν οι επόμενες θέσεις «έτσι ώστε κατά την πρώτη μέρα της λειτουργίας του να έχουμε την συμπεφωνημένη στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό για την οποία έχουμε δεσμευτεί στο Ίδρυμα».

Πάνος Παπούλιας: «Ερχόμαστε εδώ με σεβασμό, όχι μόνο για να ενημερώσουμε, αλλά και για να ακούσουμε»

Παρών στην εκδήλωση εκ μέρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ήταν ο διοικητικός διευθυντής του κ. Πάνος Παπούλιας, ο οποίος σημείωσε πως «στις προηγούμενες συναντήσεις είχαμε αναφερθεί λεπτομερώς στην πρόοδο του σχεδιασμού του νοσοκομείου καθώς και στην πρόοδο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη του αναδόχου για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου. Σήμερα είμαστε εδώ για να μιλήσουμε λεπτομερώς για  τη διαδικασία  κατασκευής αυτή καθ’  αυτή». Επιβεβαίωσε δε κι αυτό με τη σειρά του πως η κατασκευή του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος.

Ερωτηθείς για τη σημασία των επίμαχων συναντήσεων ο κ. Παπούλιας έκανε λόγο για υποχρέωση εκ μέρους του Ιδρύματος απέναντι στην τοπική κοινωνία. «Είναι ένα μεγάλο, ένα σημαντικό έργο για την κοινωνία  και ως εκ τούτου όλοι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουνε  πώς αυτό εξελίσσεται» τόνισε για να συμπληρώσει επίσης πως «οι συνεργάτες που εργάζονται εντατικά για την υλοποίηση του έργου, είναι πολλοί και είναι σημαντικό όλοι αυτοί οι συνεργάτες να είναι ενώπιον της κοινωνίας για να ενημερώσουν για τις προσπάθειες και την πρόοδο των πρωτοβουλιών που παίρνουν».

Εξίσου σημαντικό όμως όπως εξήγησε ο ίδιος είναι να ακούν και τον κόσμο. «Σε προηγούμενες συζητήσεις υπήρξανε ιδέες οι οποίες σε κάποιο βαθμό ενταχθήκανε στα σχέδια του νοσοκομείου, κι ως εκ τούτου πάντα ερχόμαστε εδώ πέρα με σεβασμό, όχι μόνο για να ενημερώσουμε, αλλά και για να ακούσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.