Εντονο τριμηνο για το τελωνειο Κηπων

2,5 κιλά κοσμημάτων, αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά «σταμάτησαν» στους Κήπους το β΄ Τρίμηνο του 2016

Λαθραία τσιγάρα, κοσμήματα, ναρκωτικά, ΙΧ αυτοκίνητα, αλλά και ρευστά διαθέσιμα συγκαταλέγονται μεταξύ των κατασχεθέντων από τις τελωνειακές Αρχές, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποίησαν το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2016.
 
Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για τις κατασχέσεις που πραγματοποίησε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ε.Φ.Κ., στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, με ελέγχους στα σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας, για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
 
Ανάμεσα στις σημαντικότερες περιπτώσεις που εντοπίστηκαν τους προηγούμενους μήνες στους Κήπους του Έβρου, το σημαντικότερο τελωνείο διέλευσης από την Τουρκία, εντοπίστηκαν σε έλεγχο επιβατών επιβατικού αυτοκινήτου εισερχόμενου στη χώρα επιμελώς κρυμμένα χρυσά κοσμήματα, 22 και 14 καρατίων, συνολικού βάρους 2.512 γραμμαρίων.
 
Επιπλέον σε ελέγχους που διενήργησαν τα Τελωνεία Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», Κήπων, Ευζώνων και Κακαβιάς, κατά τη διακίνηση επιβατών από και προς τρίτες χώρες, δεσμεύθηκε συνολικά το ποσό των 2.375.248 ευρώ σε ρευστά διαθέσιμα, λόγω μη δήλωσής τους στις τελωνειακές Αρχές. Το επιβληθέν πρόστιμο, άμεσα καταβλητέο, ανέρχεται σε 608.062 ευρώ, ενώ διεξάγεται από τις αρμόδιες Αρχές η έρευνα για την προέλευση των χρημάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.