Ενθουσιωδης η συμμετοχη στο orienteering της Μαρωνειας

Σε τρεις διαφορετικές διαδρομές αγωνίστηκαν οι συμμετέχοντες στην πρώτη εκδήλωση αθλητικού προσανατολισμού στη Μαρώνεια

Με διεθνείς συμμετοχές, μιας και ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους ήταν Βούλγαροι που βρίσκονταν στη Μαρώνεια, δείχνοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη του αθλητικού προσανατολισμού, πραγματοποιήθηκε η αθλητική εκδήλωση  προσανατολισμού (orienteering) την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου στην Μαρώνεια.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο σύλλογος αθλητικού προσανατολισμού Σερρών ‘Ο-Σίρις’, με την υποστήριξη του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών και του συλλόγου Rodopi runners, με δεκάδες συμμετέχοντες στις τρεις διαφορετικές διαδρομές που σχεδίασαν τα μέλη του Συλλόγου.

Το orienteering είναι έναάθλημα προσανατολισμού που χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένους και λεπτομερείςχάρτες. Όποιος συμμετέχει υποχρεούται να επισκεφθεί όλα τα σημεία ελέγχου στησωστή σειρά. Τα σημεία ελέγχου είναι σημειωμένα πάνω στο χάρτη σαν κύκλοι καιείναι πάντοτε χαρακτηριστικά του εδάφους που διακρίνονται, και αυτό έκαναν στη Μαρώνεια, σε τρείς διαφορετικές διαδρομές κλιμακούμενης δυσκολίας.

Η τοποθεσία βέβαια δεν επιλέχθηκε τυχαία, γιατί εκεί πριν από 10 χρόνια, τον Μάιο του 2013 είχαν μαζευτεί μερικοί «τρελοί», όπως αυτοχαρακτηρίζονται, από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να νιώσουν έντονα συναισθήματα που προσφέρει η περιπετειώδης διαδρομή του προσανατολισμού.

Από τότε έχουν αλλάξει πολλά, αλλά ο οικισμός παραμένει εκεί και αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για όσους αποφασίσουν να την επισκεφθούν όλες τις εποχές του χρόνου.

Η συμμετοχή μπορεί να μην ήταν πολύ μεγάλη, αλλά ήταν ενθουσιώδης, με τον καιρό να αποτελεί σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια, και αποτελώντας τη βάση, με την βοήθεια όλων, για να πάνε ένα βήμα μπροστά βοηθώντας παράλληλα να αναδειχθεί ο μοναδικός πλούτος της Μαρώνειας, που συνδυάζει τη φύση με τους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους.

Κρίνοντας δε από την ένθερμη συμμετοχή των Βουλγάρων επισκεπτών, που κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι στις κατηγορίες που συμμετείχαν, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για την προσέλκυση επισκεπτών αλλά και ανθρώπων που θέλουν να γνωρίσουν μια διαφορετική Ελλάδα.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν δε την τοπική κοινωνία της Μαρώνειας, της Ξυλαγανής αλλά και τους χορηγούς της εκδήλωσης που αγκάλιασαν την προσπάθεια τους με θέρμη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.