Ενθερμη συμμετοχη στις εκπαιδευτικες συναντησεις της Δημοτικης Βιβλιοθηκης Κομοτηνης

Πάνω από 1.100 μαθητές σε περισσότερα από 80 σχολικά τμήματα επισκέφθηκαν τον χώρο της

Την  Παρασκευή 10 Ιουνίου  ολοκληρώθηκαν οι Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του Δήμου Κομοτηνής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.
Συνολικά από τις 10 Μαΐου και για διάστημα ενός μήνα επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη πάνω από 1.100 μαθητές σε περισσότερα από 80 σχολικά τμήματα!

Ήταν ένας μήνας γεμάτος κέφι, χαρά, γνώσεις, εμπειρίες, πολλή δράση και φυσικά αγαπημένα βιβλία!

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», στο πλαίσιο των εκδηλώσεών τους, υποδέχτηκαν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στην αυλή της Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με φορείς της περιοχής οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό.

Οι φορείς οι οποίες συνέβαλαν στις δράσεις ήταν:
Το Σώμα Εθελοντών, Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, που μίλησε για τον εθελοντισμό.

Το Κέντρο Πρόληψης ΠΕ. Ροδόπης «Ορφέας» που μίλησε για θέματα ψυχικής υγείας. 

Το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής που έδωσε συμβουλές για να κυκλοφορούμε όλοι με ασφάλεια.

Οι Σπορίτες  Ροδόπης που φύτεψαν με τα παιδιά και συνομίλησαν  μαζί τους  για το περιβάλλον και την προστασία του.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής που μύησε τα παιδιά στη μαγεία της αναρρίχησης και συνομίλησε μαζί τους για τα βουνά και τις ομορφιές τους.  

Επιπλέον τα παιδιά ξεναγήθηκαν στη  Βιβλιοθήκη, γνώρισαν τη συλλογή παιδικών βιβλίων  και έμαθαν πώς μπορούν να την επισκέπτονται και να τη χρησιμοποιούν. Όλοι μαζί διάβασαν, έπαιξαν, έμαθαν, διασκέδασαν, έγιναν μια παρέα και πέρασαν αξέχαστα!  

«Ευχαριστούμε τα παιδιά  και τους  εκπαιδευτικούς για τη μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εμψυχωτές από τους φορείς που συμμετείχαν στη διοργάνωση» αναφέρουν σε μήνυμά τους οι ιθύνοντες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, υποσχόμενοι «πολλές ακόμη  εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους όλο το καλοκαίρι!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.