Ενταξη 2.100 επιλαχοντων στο προγραμμα των νεων αγροτων  ανακοινωσε ο ΥΠΑΑT

Ικανοποίηση Ιλχάν Αχμέτ για την εξαγγελία

Την ένταξη 2.100 επιλαχόντων στο πρόγραμμα των νέων αγροτών συνολικού ύψους 77 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσιάζοντας στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων τις προτεραιότητες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, έργο ύψους 2.5 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δομικές και λειτουργικές αλλαγές, καθώς και την ολοκλήρωση της ένταξης του ΟΠΕΚΕΠΕ στο κυβερνητικό νέφος (gov.gr), ώστε «ο Έλληνας παραγωγός να μπορεί εύκολα και άμεσα να εξυπηρετηθεί, να έχει πλήρη εικόνα των συναλλαγών του, να νιώθει ασφάλεια για τις συναλλαγές που εκτελεί και κυρίως να υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη στις κατανομές», όπως είπε.

Μάλιστα, αναφερόμενος στα προβλήματα που συνόδεψαν τις πληρωμές στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε ότι έχει πλήρη εικόνα της κατάσταση, προειδοποιώντας ότι «θα μπει τάξη με άξονα τις ανάγκες κάθε δικαιούχου».

Την ικανοποίησή του για την ένταξη των επιλαχόντων νέων αγροτών εξέφρασε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ θυμίζοντας πως «στις 27 Μαρτίου με επίκαιρη ερώτηση μου προς τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Γεωργαντά ζήτησα την συμπερίληψη 195 επιλαχόντων του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» στην ΑΜ-Θ, με επιπλέον πιστώσεις της τάξεως των 7,2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου».

«Η νέα τετραετία ξεκινά με μια επιτυχία για τον αγροτικό κόσμος της περιοχής μας. Και για τον λόγο αυτό αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και δικαιωμένος» τόνισε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.