Εντατικοποιηση των δρασεων καταπολεμησης των κουνουπιων στην ΠΑΜΘ

Χρ. Μέτιος: «Αντιμετωπίζουμε τις αστοχίες επεμβαίνοντας άμεσα»

Στην εντατικοποίηση των δράσεων καταπολέμησης των κουνουπιών προσανατολίζεται η διοίκηση της Περιφέρειας. Οι παρεμβάσεις αφορούν όλη την έκταση της Περιφέρεια με ακόμα πιο στοχευμένες και επιθετικές ενέργειες στις πόλεις, γύρω από τις πόλεις, στα χωράφια και στο ευρύτερο φυσικό περιβάλλον.

Στόχος είναι να εξαλειφθούν στο μέγιστο βαθμό τα προβλήματα που προκαλούνται από τα κουνούπια. 

Όπως εξηγεί σε σχετική του ανάρτηση ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος «το πρόγραμμα καταπολέμησης που εφαρμόζουμε εξελίσσεται ικανοποιητικά, παρά το γεγονός ότι ορισμένες φορές σημειώνονται αστοχίες, τις οποίες όμως αντιμετωπίζουμε επεμβαίνοντας άμεσα.

Τώρα διανύουμε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους του έτους και την απόφαση για εντατικοποίηση των δράσεων την πήραμε αφού αξιολογήσαμε κάποιους παράγοντες:

  • τις τελευταίες δειγματοληψίες μας για τον αριθμό των κουνουπιών
  • τη μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας των τελευταίων εβδομάδων
  • το γεγονός ότι πέρσι και πρόπερσι εκδηλώθηκε επιδημία του ιού του δυτικού Νείλου στη χώρα
  • τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει από το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζουμε για την παρακολούθηση του ιού του δυτικού Νείλου
  • τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας για την παραγωγικότητα των προνυμφών τις προηγούμενες χρονιές σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας».

Να σημειωθεί κλείνοντας πως την Πέμπτη ο ίδιος επέβλεψε τους εναέριους ψεκασμούς στο βόρειο Έβρο μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη και το Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Λουκά Γεωργίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.