Εντατικοι ελεγχοι σε οινοποιητικες επιχειρησεις της περιφερειας

Ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα οινοποίησης μη οινοποιήσιμων ποικιλιών

Σε εφαρμογή της με αρ.3783/88695/11-8-2015 (ΑΔΑ:7ΞΔ7465ΦΘΗ-2ΞΙ) εγκυκλίου του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  προς ενημέρωση του κοινού που απασχολείται στον αμπελουργικό και οινικό τομέα  ανακοίνωσε χθες  ότι σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, απαγορεύεται η οινοποίηση μη οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου καθώς και η οινοποίηση ποικιλιών που προέρχονται από αμπελοτεμάχια τα οποία δεν εντάσσονται στο δυναμικό παραγωγής του αμπελοοινικού τομέα (χωρίς δικαίωμα φύτευσης, τεμάχια ποικιλιών διπλής/τριπλής χρήσης που ενισχύονται από άλλη ΚΟΑ ή επιτραπέζιων σταφυλιών).
 
Προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος στις οινοποιητικές επιχειρήσεις μη επιλέξιμης πρώτης ύλης (σταφύλια), θα διενεργούνται αυστηρότατοι έλεγχοι κατά την περίοδο διακίνησης των σταφυλιών από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις .
 
Τονίζεται ότι, για τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς  που διαπιστωθούν παραβάσεις  θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του Ν. 4235/2014 (ΦΕΚ /32/ Α'/2014 ) «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».               
 

Info

 
Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις  Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.
                                                                                                                               
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.