Εντατικο σεμιναριο θεατρου για νεους απο την Ελλαδα και τη Γερμανια απο τον ΠΕΡΠΑΤΩ

Με στόχο την κατάρριψη της έννοιας του διαφορετικού και ποικίλες δράσεις

Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» σε συνεργασία με την Ομάδα Πρωτοβουλίας του Ελληνικού Πολιτισμού στη Γερμανία «Π.Ο.Π.», το Διαπολιτισμικό Δίκτυο Νεολαίας «Wilde Rose» της Ομοσπονδίας Γερμανών Προσκόπων (BDP) και την Ένωση για Διεθνή Προγράμματα Νέων «AGIP Unna» θα διοργανώσει από τις 30 Αυγούστου έως τις 06 Σεπτεμβρίου ένα εντατικό σεμινάριο θεάτρου, το οποίο θα περιλαμβάνει και εργαστήρια εικαστικών τεχνών.
 
Συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα είναι νέοι και νέες από 16 μέχρι 21 ετών από τη Γερμανία, αλλά και από την Ελλάδα, με ή χωρίς αναπηρία. Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα φιλοξενηθούν στους χώρους του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης Α.μεΑ. ( Τέρμα Λ. Δημοκρατίας) και τα εργαστήρια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν επίσης σε χώρους του «Κ.Ε.Α.Δ.Α.» και του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ».
 
Στόχος του σεμιναρίου είναι να καταρρίψει την έννοια του διαφορετικού στη σημερινή «φυσιολογική» κοινωνία και να αναδείξει τη σύγχρονη παρουσίαση θεατρικών πρακτικών, βασισμένη στους νέους και στην ομαδική εργασία. Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν νέους τρόπους επικοινωνίας και καλλιτεχνικής συνεργασίας. Εκτός από τα εργαστήρια, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας και να δοκιμάσουν υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες, όπως canoe. Συνδυάζοντας παράγοντες όπως η χαρά και η διασκέδαση, οι υπαίθριες δραστηριότητες και η φαντασία, οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν και θα επεξεργαστούν θέματα σχετικά με τον κοινωνικό αποκλεισμό και την διαφορετικότητα. Οι εργασίες της ομάδας θα ολοκληρωθούν με μία θεατρική παράσταση στις 05 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης Νομού Ροδόπης, στην οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των βιωματικών εργαστηρίων του σεμιναρίου.
 
Info
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» 25310 36909.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.