Ενστασεις απο τον Πανελληνιο Κτηνιατρικο Συλλογο στο νομοσχεδιο για τα ζωα συντροφιας

Απόσυρση του νομοσχεδίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε 24ωρη απεργία προχώρησε χθες ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος με αφορμή το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Τα βασικά σημεία στα οποία ο Κτηνιατρικός Σύλλογος δηλώνει αντίθετος είναι η υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και η διάθεση χρηματοδότησης σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Επιπλέον ο κτηνιατρικός σύλλογος απαιτεί τη θέσπιση ηλεκτρονικού βιβλιαρίου για τα ζώα συντροφιάς, με δήλωση μόνο των στοιχείων που απαιτούνται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τη χρηματοδότηση των δήμων με διαφάνεια και έλεγχο.

Και ακόμη ζητά την υποχρεωτική ίδρυση δημοτικών κτηνιατρείων με προσλήψεις μόνιμων κτηνιάτρων και τη δωρεάν σήμανση, καταγραφή και στείρωση από τους δήμους των ζώων συντροφιάς που ανήκουν στα μητρώα κοινωνικά αδυνάτων.

ΣΥΡΙΖΑ: «Να αποσυρθεί το ν/σ για τα ζώα συντροφιάς»

Την απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα ζώα συντροφιάς και την επαναφορά ενός νόμου σύγχρονου, με επίκεντρο την ευζωία των ζώων, ζητούν και οι τομεάρχες και αναπληρωτές τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς «ήδη τα σχόλια έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και υπερβαίνουν τις 24.000».

Όπως επισημαίνουν οι κ.κ. Αραχωβίτης, Ζαχαριάδης, Τελιγιορίδου και Χατζηγιαννάκης, «διατυπώνεται πλήθος ενστάσεων για τις αντιφάσεις από όσα ορίζουν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί και που εντοπίζονται σε μια σειρά ζητήματα σχετιζόμενα με την ευζωία των ζώων συντροφιάς, την αναπαραγωγή τους, την εμπορία, τις μετακινήσεις, τις στειρώσεις αλλά και τις υιοθεσίες. Διατυπώνεται πλήθος ενστάσεων που αφορούν στις αρμοδιότητες και τις μη λειτουργικές διαδικασίες που θεσπίζονται, αφαιρώντας καίριες αρμοδιότητες, σχετιζόμενες μάλιστα με την δημόσια υγεία, από τους Κτηνιάτρους. Ταυτόχρονα δε, οι τυχόν δυσλειτουργίες στην περίθαλψη και διαχείριση αδέσποτων ζώων που επωμίζονται οι Δήμοι, γίνονται βάρος επί ποινή στέρησης κονδυλίων για αυτούς».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.