Ενωση «Μαζι για το Παιδι»: Αγκαλιαζει τα νεογνα της Θρακης με δωρεα εξοπλισμου στο Γ. Ν. Κομοτηνης

Προσέφερε φορητή συσκευή για ακοολογικό έλεγχο

Απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό για νεογνά δώρησε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής  «Σισμανόγλειο» η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στο πλαίσιο του προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την φορητή συσκευή Ωτοακουστικών Εκπομπών – Ακουστικών Προκλητών Δυναμικών και ASSR μέσω της οποίας μπορεί να πραγματοποιηθεί πλέον στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ο ακοολογικός έλεγχος. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πρώιμης ανίχνευσης της παιδικής βαρηκοΐας που αν δεν ανιχνευθεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα προκαλεί σημαντική καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου και σοβαρές διαταραχές στη διαδικασία της μάθησης.  

Η δωρεά στοχεύει στο να υπάρξει έγκαιρος εντοπισμός ενός πιθανού προβλήματος, ώστε εντός του πρώτου εξαμήνου της ζωής του βαρήκοου νεογνού να έχει ολοκληρωθεί ο απαραίτητος διαγνωστικός έλεγχος και να ακολουθήσει έγκαιρα η παρέμβαση αποκατάστασης της ακοής.

Χάρις την προσφορά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» ο προληπτικός αυτός έλεγχος θα πραγματοποιείται πλέον σε όλα τα νεογνά που γεννιούνται στη Μαιευτική Κλινική του Γ.Ν. Κομοτηνής.

Τατιάνα Μουλούλη: «Σκοπός μας είναι να ξεπεράσουμε όποιον γεωγραφικό περιορισμό και να φθάσουμε κοντά σε κάθε παιδί»

Η Τατιάνα Μουλούλη, Υπεύθυνη του προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» της  Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ανέφερε ότι: «Στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εργαζόμαστε καθημερινά για να διασφαλίσουμε ίσα δικαιώματα σε κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Σκοπός μας είναι να ξεπεράσουμε όποιον γεωγραφικό περιορισμό και να φθάσουμε κοντά σε κάθε παιδί  και οικογένεια που μας χρειάζεται.  Ειδικά για τα νεογνά της ακριτικής μας Θράκης  με τη δωρεά μας αυτή συμβάλλουμε στη βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας  προσφέροντας αναγκαίο εξοπλισμό για την μελλοντική τους εξέλιξη.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε χάρις την ευγενική υποστήριξη της Τrafigura Maritime Ventures Ltd με βάση την Αθήνα και του Trafigura Foundation.  Προστίθεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών  που υλοποιούνται στο πλαίσιο  μιας σταθερής συνεργασίας  της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» με το γραφείο της Trafigura στην Αθήνα. Ευχαριστούμε θερμά την Trafigura που βρίσκεται σταθερά στο πλάϊ μας σε αυτή μας την προσπάθεια».

Μάγδα Γιαμουστάρη: «Ίδια συσκευή υπήρχε στην ΠΑΜΘ μόνο στο Νοσοκομείο Καβάλας»

Σε σχετική της δήλωση η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Μάγδα Γιαμουστάρη, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες για τη δωρεά αυτής της συσκευής, που αναβαθμίζει την ποιότητα των συγκεκριμένων υπηρεσιών υγείας στο Νομό μας, καθώς η μοναδική φορητή συσκευή Ωτοακουστικών Εκπομπών- Ακουστικών Προκλητών Δυναμικών και ASSR στα Νοσοκομεία της ευρύτερης Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπάρχει σήμερα μόνο  στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας».

Να σημειωθεί ότι η δωρεά πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Trafigura Maritime Ventures Ltd  & του Trafigura Foundation.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.