«Ενωνουμε την φωνη μας για συμπαρασταση στο θυμα, καλουμε την δικαιοσυνη να δειξει την αναλογη αυστηροτητα»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Μακεδονίας Θράκης της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος για τον βιασμό της νοσηλευόμενης κοπέλας στο Γ.Ν. Δράμας

Ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με το περιστατικό βιασμού που φέρεται να σημειώθηκε στο Γ.Ν. Δράμας, εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Μακεδονίας Θράκης της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας. «Καλούμε την δικαιοσύνη να δείξει την ανάλογη αυστηρότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων που η Πολιτεία μετά από αγώνες των γυναικείων οργανώσεων ψήφισε στην Βουλή των Ελλήνων» αναφέρεται χαρακτηρίστηκα στο ψήφισμα που ολόκληρο έχει ως εξής:
 
«Συγκλονίζεται τις τελευταίες ημέρες η τοπική κοινωνία μας και όχι μόνο, από το γεγονός του βιασμού της νοσηλευόμενης κοπέλας στο Γ.Ν. Δράμας.
 Ο συλληφθείς κατηγορείτε ότι διέπραξε μια κακουργηματική πράξη , για την οποία βρίσκεται ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός ότι ένας νοσηλευτής κατά την εκτέλεση του λειτουργήματος του, προέβη σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη για την οποία κατηγορείται, για την προσβολή και την έλλειψη σεβασμού και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας[Ν.3500/2006 κ άλλες διατάξεις 402600].
Ενώνουμε την φωνή μας για συμπαράσταση στο θύμα, καλούμε την δικαιοσύνη να δείξει την ανάλογη αυστηρότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων που η Πολιτεία μετά από αγώνες των γυναικείων οργανώσεων ψήφισε στην Βουλή των Ελλήνων.
Χρόνια τώρα η Ένωση Γυναικών Ελλάδος παλεύει να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών, προκειμένου  να δώσει η πολιτεία προστασία στα θύματα, να ανατρέψει τα στερεότυπα και τις νοοτροπίες που τροφοδοτούν σεξισμό και βία.

Ώρα να σταματήσουμε να ανεχόμαστε την βία σε οποία μορφή της και να βρίσκουμε δικαιολογίες για τους δράστες.
 – Ας στηρίξουμε το δίκτυο προστασίας των θυμάτων και το θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισής της.
–  Η Βία κατά των γυναικών αναγνωρίζεται διεθνώς ως έγκλημα.
– Μην κλείνουμε τα μάτια, μην δείχνουμε ανοχή.
-Χτίζουμε όλοι μαζί την κοινωνία της Ισότητας, της Αλληλεγγύης και του Σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
-Διανύουμε μια σκληρή πραγματικότητα και αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς βία, γιατί  μας αξίζει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.