Εννια μεταθεσεις εκπαιδευτικων Πρωτοβαθμιας στη Ροδοπη

Πέντε εκπαιδευτικοί μετατίθενται σε άλλες Διευθύνσεις, τρείς έρχονται, ενώ μία μετάθεση γίνεται εντός Ροδόπης

Τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70 Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2015 ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
 
Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τις μεταθέσεις Γενικής Εκπαίδευσης από περιοχή σε περιοχή ανήλθαν σε 4.056. Από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 356 (ποσοστό 8,78 %). Για μεταθέσεις σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και ΕΕΕΕΚ οι αιτήσεις ανήλθαν σε 149 και ικανοποιήθηκαν 90 (ποσοστό 60,40 %).
 
Στη Ροδόπη υπάρχουν εφτά μεταθέσεις στη Γενική Εκπαίδευση, με τέσσερις εκπαιδευτικούς με οργανική θέση στην περιοχή μας να μετατίθενται σε Κυκλάδες, Ξάνθη και δύο στον Έβρο, ενώ έρχονται τρείς εκπαιδευτικοί με οργανικές θέσεις σε Αιτωλοακαρνανία, Έβρο και Σάμο.
 
Στην κατηγορία των ΣΜΕΑΕ – ΚΕΔΔΥ – ΕΕΕΚ υπάρχει μόλις μία μετάθεση από την Ροδόπη στον Έβρο, ενώ μία μετάθεση γίνεται και εντός της Διεύθυνσης με εκπαιδευτικό της Ροδόπης να μετατίθεται στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Σαπών.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως όσο αφορά τους εκπαιδευτικούς που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, το Υπουργείο τονίζει ότι
 
δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις είτε διότι οι μετατιθέμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες μετάθεσης από αυτούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.