Ενισχυση του ενδιαφεροντος για τα θεματα της ΕΕ θελει το EUnite

Θέματα αυταρχισμού και παραπληροφόρησης στο δεύτερο εργαστήριο του προγράμματος Ενωμένοι στην Ευρώπη στην Κομοτηνή

Στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου η δεύτερη εκδήλωση του Προγράμματος EUnite – Ενωμένοι στην Ευρώπη, με στόχο την ενθάρρυνση της συμμετοχής των Ευρωπαίων πολιτών στις Ευρωεκλογές του 2024.

Σε αυτό δόθηκε η ευκαιρία σε όσους συμμετείχαν να γνωρίσουν το πρόγραμμα, αλλά και να προβληματιστούν σε μια σειρά από θεματικές, από τον αυταρχισμό και τη διαφθορά εντός της ΕΕ, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ουγγαρίας και του Όρμπαν, αλλά και πώς η παραπληροφόρηση απειλεί τους πολίτες της ΕΕ, και πώς η Ευρώπη προσπαθεί να την αντιπαλέψει.

Όπως τόνισε στο καλωσόρισμά της η Project Manager του προγράμματος κ. Άρτεμις Τσολάκη, αυτό που έχει σαν σκοπό είναι η ενίσχυση της συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών στις διαδικασίες της ΕΕ.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν θέσει τρεις προτεραιότητες, την πρώτη την αύξηση της προσέλευσης των ψηφοφόρων στις Ευρωεκλογές, την πρόληψη της παραπληροφόρησης και του λαϊκισμού στα μέσα ενημέρωσης, και την καταπολέμηση των φαινομένων εξτρεμισμού και πολιτικής πόλωσης.

Μέσα από βιωματικά εργαστήρια που απευθύνονται σε πολίτες όλων των ηλικιών και κάθε κοινωνικού υπόβαθρου λοιπόν, παρέχονται γνώσεις σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία της ΕΕ, τις ευκαιρίες που προσφέρονται στους πολίτες καθώς και τη σημασία της συμμετοχής στο μέλλον της Ευρώπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.