Ενισχυση των ΤΟΜΥ ζητουν τα Σωματεια Εργαζομενων

Η υποστελέχωση προκαλεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των δομών ενόψει προσωπικού γιατρού

Την άμεση ενίσχυση των ΤΟΜΥ ζητούν τα Σωματεία Εργαζομένων της 3ης και 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας και Θράκης, της 5ης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, της 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου- Ιονίων νήσων- Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας. Ενόψει εφαρμογής του θεσμού του προσωπικού ιατρού σε όλη τη χώρα με επιστολή τους τα Σωματεία  επικεντρώνονται στην ανάγκη διατήρησης της βιωσιμότητας των Τ.ΟΜ.Υ., καθότι η υποστελέχωση των δομών συνιστά ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο προκαλεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των δομών και κατ’ επέκταση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Στην επιστολή τους τα Σωματεία θυμίζουν πως από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού, οι Τ.ΟΜ.Υ. συνέβαλαν καθοριστικά στην ενδυνάμωση του ρόλου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ταυτόχρονα επισημαίνουν πως «εν μέσω της υγειονομικής κρίσης  οι ΤΟΜΥ διαδραμάτισαν ενεργό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας καθώς αξιοσημείωτη είναι η συμβολή των Τ.ΟΜ.Υ. στην Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού μέσω της μετατροπής των δομών σε εμβολιαστικά κέντρα» για να υπογραμμίσουν επίσης ότι «η ανταπόκριση στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού σε συνδυασμό με την εφαρμογή του θεσμού του προσωπικού ιατρού αναδεικνύουν την ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης των δομών».

Κλείνοντας την επιστολή τα Σωματεία καλούν το Υπουργείο Υγείας να προβεί άμεσα στην ενίσχυση των Τ.ΟΜ.Υ. με πρόσληψη προσωπικού και δημιουργία νέων δομών αλλά και τη μονιμοποίηση όλου του υπάρχοντος προσωπικού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.