Ενισχυση των Κοινωνικων Πολιτικων θελει ο Α. Μωυσιαδης

«Θέλουμε στο κομμάτι της Δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πολιτικής, να δράσουμε με προληπτικό χαρακτήρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού»

Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας σχεδιάζει η Περιφέρεια, πέρα από την εβδομάδα Δημόσιας Υγείας

Να δώσει έμφαση στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής σε όλη την Περιφέρεια, θέλει ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών, κ. Αριστείδης Μωυσιάδης, στο οποίο όπως αναφέρει «έχουμε πολλά να πούμε και πολλά να κάνουμε».

Όπως τόνισε η λειτουργία της κοινωνικής πολιτικής είναι υποστηρικτική και όχι ανταγωνιστική μεταξύ του Α΄ και του Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, και ελπίζει πως το επόμενο διάστημα θα μπορέσει η ΠΑΜΘ να βοηθήσει τους Δήμους στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής, αλλά και να υπάρξει μια γενικότερη λειτουργία στη βάση της ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης του κόσμου, όσο αφορά διάφορα κοινωνικά θέματα, όπως η έμφυλη βία, η ενδοοικογενειακή βία, η εξαρτησιογόνες ουσίες, οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχολογία, και άλλα.

Για αυτό και θέλει, ως Αντιπεριφερειάρχης του τομέα και της Κοινωνικής Πολιτικής, να κάνουν βήματα και σε πεδίο δράσης, όσο και σε επίπεδο ευαισθητοποίησης και οργάνωσης με τους δήμους, για παράδειγμα με τα Συμβουλευτικά Κέντρα, ή τη δημιουργία ιατρείων άνοιας. «Θέλουμε στο κομμάτι της Δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πολιτικής, να δράσουμε με προληπτικό χαρακτήρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού» ανέφερε.

Για αυτό και θέλει, πέρα από την εβδομάδα Δημόσιας Υγείας, που γινόταν κάθε χρόνο στην περιφέρεια πριν την πανδημία, να πραγματοποιηθεί και η εβδομάδα ψυχικής υγείας, που θα επικεντρωθεί σε ανάλογα θέματα στην περιοχή μας. Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα αν συνεχίσει η αποκλιμάκωση της πανδημίας, η εβδομάδα δημόσιας Υγείας αναμένεται να γίνει τον Μάιο, ενώ η Ψυχικής Υγείας θα πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο.

Αισιοδοξία για την σταθερή αποκλιμάκωση του κορωνοϊού

Άλλωστε, η σταθερή αποκλιμάκωση της κατάστασης της πανδημίας, τους επιτρέπει να είναι πιο αισιόδοξοί για την χαλάρωση των μέτρων και την επαναφορά στην πιο φυσιολογική καθημερινότητα.

Η Περιφέρεια, όσο αφορά τα κρούσματα, πάει καθημερινά καλύτερα, σημείωσε, και αυτό τους επιτρέπει να είναι αισιόδοξοι για την επαναλειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων, που λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επέβαλλε ο κορωνοϊός, είχαν κλείσει με το προσωπικό να μετακινιέται στα νοσοκομεία.

Ο κ. Μωυσιάδης τόνισε πως έχουν λάβει υπόψη τις διάφορες ενστάσεις και αντιδράσεις, και πιστεύει πως με την μείωση των δεικτών της πανδημίας, θα επανέλθουν στη φυσιολογική τους λειτουργία.

«Δεν έγινε προσπάθεια να αφαιρεθούν από την καθημερινότητα, εμείς προσπαθήσαμε και υποστηρίξαμε πως θα πρέπει να επανέρθουν σε λειτουργία όταν υπάρξει αποκλιμάκωση» ανέφερε, και αυτό ελπίζουν πως θα κρίνει σύντομα η 4η ΥΠΕ, που είναι αρμόδια υγειονομικά για όλη την ΑΜΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.